fredag, mars 28, 2014

Skarvruet - Ramundberget


Jag är på äventyr!

Gunnika har varit snäll och släpat med sig mig, Jontan och Rekis till Funäsdalen för en weekend på längdskidor. Idag har vi skidat från Skarvruet till Ramundberget via preparerade högfjällsspår. Solen har lyst från en klarblå himmel, temperaturen har legat runt 10 grader och det har varit i princip vindstilla. Faktiskt helt fantastiskt!

Jag är inte något stort fan av längdskidåkning. Trots det ska man komma ihåg att jag är en råtalang inom sporten. Jag har, ända sedan jag var liten, varit helt övertygad om att det är min gren och att jag skulle kunna bli hur bra som helst. Något bevis för detta har aldrig kunnat hittas, men det behövs inte heller. Jag vet att det är så.

De senaste två åren har jag i princip inte skidat alls. En gång kanske, och då fick jag nackspärr efteråt. Därför är jag väldigt stolt över hur jag klarade dagens bravader. Och oväntat nöjd med hur bra mina vallningsfria lågbudgetskidor fungerade. Massor med fäste och inget glid - fort uppför och långsamt nedåt. Perfekt!

Fjällen visade sig från sin absolut bästa sida och det var otroligt vackert när solen började sänka sig! Vid det laget började dagens alla upplevelser dock att ta ut sin rätt och det var välkommet med dusch och middag på Ramundbergets Fjällgård. Bakad ost, röding med kål och bryntsmörhollandaise samt créme Brûlée smakade nästan lika bra som den lunchvåffla med hjortronsylt som jag åt på Andersborg på fjället, lutad mot en solig vägg. Nästan lika gott.

Imorgon fortsätter vi till Funäsdalen.

Inga kommentarer: