tisdag, juli 19, 2016

Man vill ju se in i hjärnan ibland


Kampen mot den dåliga självkänslan i löpningen fortsätter. I söndags, efter uppvärmning och löpskolning, sprang jag 10x60 sekunder vid Danderyds Gymnasiums IP. Fortfarande med en grym träningsvärk i vaderna efter senaste eskapaderna i Väsjöbacken. Hälarna i knävecken, typ.

Det mest positiva var att jag sprang alla tio intervalljävlar utan att det blev någon anmärkningsvärt kraftfull förhandling med mig själv om att få sluta efter sju. Det näst mest positiva var att det finns förbättringspotential gällande tempot. Jag kan ta ut mig mycket mer och borde lätt kunna springa strax under 4:00 min-tempo på så korta sträckor. Nästa gång?


Igår kväll trotsade jag Östersjöns dödskyla och simmade tillsammans med Fredrik utanför Flatskär. Simturen såldes in av Fredrik med att det nog var 18 grader i vattnet, men jag kände samma stund jag stack tån i det blå att detta var långt ifrån sanningen. Temperaturen mättes inte förrän efteråt, vilket nog var tur, eftersom ytvattnet vid strandkanten visade endast strax över 12 blygsamma grader. I juli. Avgå!



Det var dock inte värre än att det gick att mula ner näsan i vattnet och köra på. Den åsikten delades dock inte helt av min simpis, åtminstone inte till en början. I slutändan fullföljde vi ändå planen och fick ihop rafflande 694 meter, med ett medeltempo i rörelse av strax över 1:40/100m. Kul att kunna hålla jämnt tempo med Fredrik, som jag alltid sett upp till som en stark och snabb simmare.

Det var en uppfriskande, härlig simtur och en väldigt fin kväll i glada vänners lag!


Kom hem sent men bestämde mig för att springa en sväng med Tratte i Ursvik på morgonen idag. Så jävla dålig idé. Kände mig förlamande trött när jag vaknade. Paralyserande kraftlös när jag sprang iväg och helt uppgiven av utmattning så fort det lutade lite uppför. Ville inte. Kunde inte.

Fick ihop drygt 5 km innan jag gav upp, men var i princip tvungen att pausa en kort stund efter varje kilometer. Istället för att dra ner tempot till krypfart så sprang jag på med vad som kändes som en rasande sprutt - vilket dock i verkligheten var mellanmjölk - tills jag jag inte orkade mer och stannade. Räknas det som intervaller då, även om jag inte sprang fort?

Inga kommentarer: