lördag, juli 23, 2016

På dinosauriernas tid

Fredag morgon. Frukost på Gateau och sedan en repa runt Brunnsviken. Första långpasset sedan dinosauriernas tid. Sedan den 5 juni. Då var det succépasset på Gotland där jag var starkare än på länge.



Löpningen runt sjön gick både bra och dåligt. Bad Garmin hålla tiden till 5:45-6:00 min/km, eftersom det var där Sommarkatten tidigare sa att jag borde hålla mig. Min bild av mitt långpasstempo är fortfarande någon helt annan, men jag lubbade iväg i alla fall och upptäckte snart att utmaningen, åtminstone till en början, snarare var att hålla nere farten.

På slutet blev det  mycket svårare, speciellt i alla jobbiga backar hem, men jag gjorde vad jag kunde och vilade när jag behövde. Märktes att jag är ovan vid långpass. Trött i rumpan blev jag också.


Dusch och allmänt slow mo-mode gjorde att det tog lång tid innan vi kom iväg på lunch, och när jag, ashungrig och nästan yr i huvudet, skulle gå in på sushihaket slog jag tån i en metallgrunka så blodvite uppstod. Sånt här får aldrig hända och ännu mindre när jag är hungrig! Livet tog slut, där och då. Som tur var kom det tillbaka när jag ätit upp min lax.


Sen drog jag, Jontan och Reka till Högbo Bruk. Jag har freakat en del de senaste veckorna på avsaknaden av semester, och det här blev åtminstone ett skönt litet avbrott i vardagen.


Vi valde att ta med cyklarna eftersom det finns jättefina mtb-spår i Högbo. Efter fikat körde vi två av dem - Maja 4,9 km och Tompa 3,7 km. Reka var med och hade the time of her life. Hon gillar verkligen mountainbiking. Jag är lite mer tveksam, och igår hade jag ont i foten redan från start, pga trasig tå i trång sko.


Första spåret, Maja, började snällt och platt, men ganska snart blev det stökigt. Ingenting fungerade för mig (har ju inte kört sen dinosauriernas tid), jag blev rädd och till följd av det rosenrasande á la Kalle Anka. Hivade cykeln i blåbärsriset i vredesmod (medan Jonas inte låtsades se) och svor de fulaste harangerna jag kunde komma på.

Sen klev jag upp på cykeln igen och allt gick så himla bra! Klarade flera svåra partier och plötsligt var cykling superskoj! Solsken i blick!


Efter den vansinnigt, underbart, goda frukosten imorse körde Jonas ett par mtb-rundor i sitt eget tempo medan jag och Reka haltade runt i skogen.


Kom hem på eftermiddagen idag, via omvägar som förstärkte känslan av semester, och jag slängde upp trx:en i äppelträdet och körde ett pass. Även detta hände senast på... ja du vet när. Det var ett skönt pass, en skön eftermiddag, härlig värme osv... och imorgon är det fortfarande helg. Yay!

Inga kommentarer: