torsdag, september 10, 2009

Träning av Elsa

Har haft ett par lyckade träningspass med Elsa den här veckan och nu har jag anmält oss till start i lydnadsklass 2.

Rutan kräver lite mer träning med en target ganska långt bakom rutan så hon lär sig att "springa igenom" den istället för att göra helt om så fort hon kommit mellan första konerna.

Vi har även en del kvar att göra med apporteringen, men där har vi också gjort stora framsteg. Problemet är tempot på tillbakavägen men nu vet jag hur jag ska träna det.

Resten känns som peanuts. Lite otippat är platsliggningen inte längre ett av våra större problem, eftersom hon har blivit väldigt mycket bättre och tryggare där. Fjärren går bra, ställandet känns bra, läggande under gång har hon alltid varit bra på. Uthålligheten i fotgåendet måste ökas och sen är det ju det vanliga med flera moment i rad, tävlingsträning etc etc...

Jag har börjat med en ny belöningsmetod som funkar väldigt bra. Det är en form av extern belöning men istället för att ha godis i skål vid sidan av plan så har jag bara lagt en target där som hon får kuta till på kommando. Jag springer efter och när jag kommer fram så får hon godis av mig. Funkar klockrent!! Hon älskar att springa.

Som grädde på moset har jag anmält oss till apellspår också. Det är tydligen många från hemmaklubben anmälda så det är väl inte säkert att jag kommer med, men jag hoppas det. Lydnadsdelen är ungefär som klass 2 fast med framförgående (vi har börjat jobba på det med tvivelaktigt resultat) och specialen borde inte vara några större problem.

1 kommentar:

åsah sa...

jättekul ju!! ja, ni hade ju perfektion i flera av momenten, det var grymt att se! jag har också använt target som extern belöning, och vazy älskar det också.. man kan ju placera targeten på ett strategiskt ställe med tanke på vad man gör... jag ska också anmäla mig igen till tvåan.. vilken anmälde du dig till?