söndag, november 11, 2012

Årets pappa 2012

Så var det dags att utse Årets pappa 2012. Spänningen är olidlig...

Men först lite bakgrundsinformation:
Fars dag har precis som mors dag skapats efter amerikansk förebild. Initiativtagaren var en kvinna i staten Washington, mrs John Bruce Dodd, som 1910 ville hedra sin far som var änkeman och som ensam hade uppfostrat sju barn. Med mors dag som mönster och affärsintressen som pådrivande kraft kom seden till Sverige 1931 och har sedan dess fått ett ökat intresse.

Slipsen är den absolut vanligaste fars dags-presenten.  2001 fick varannan pappa en ny slips på fars dag, gärna blå, röd eller randig. Andra gångbara gåvor denna dag är böcker och strumpor. Om far själv får välja, vill han helst ha whisky, böcker eller sport- och fritidsgrejer.

Tidigare års vinnare kan du läsa om här:

2006: Pappa Göran
2007: Pappa Göran
2008: Pappa Göran
2009: Pappa Göran
2010: Pappa Göran
2011: Pappa Göran

Så nu över till årets spännande tävling.

Juryns motivering lyder:
Årets pappa 2012 har funnits till hands för sina barn i glädje och i sorg. Han har stöttat och pratat och lyssnat på det som behövts lyssnas på. Han har ställt upp i vått och i torrt. Samtidigt har han tagit hand om sig själv och tränat regelbundet, ibland 5-6 dagar i veckan med tennis, styrketräning och löpning. Sporter som även hans barn ägnar sig åt, vilket stärker familjebanden.

Juryn framför sina varmaste gratulationer till vinnaren.

Årets pappa 2012 är: Pappa Göran

Årets pappa 2012: Pappa Göran


1 kommentar:

Anonym sa...

Och jag som trodde att det skulle bli en som heter go:ran?
Ha:lsa honom fraon Torne