onsdag, november 07, 2012

Borde SSIF skämmas?

Jag köpte mitt första gymkort hos SSIF för ungefär tolv år sedan och har tränat regelbundet utan uppehåll där (förutom ett par månader då jag precis träffat Jonas och inte kunde slita mig från honom) åtminstone sedan 2006.

Så här ser jag ut. Vissa skulle kalla mig en "best" för att jag väger över 70 kg. Vid den vikten blir jag "människa" men för att bli "snygg" måste jag ner till 55 kg. Alltså enligt vissa.

Borde jag haft bättre resultat av min träning? Eller äter jag bara på Donken och Pizza Hut? Borde SSIF skämmas över mig?

Knappast! De har fått mig att fortsatta träna och må bra i tolv år, och hur jävligt det än kan vara i gymmet så kommer jag tillbaka. Gång på gång! År efter år. Min kropp är stark och uthållig och den ställer upp på massa häftiga grejer om jag ber den.

Idag bad jag den gå promenad med Sara och hundarna i Ursvik, sitta still framför en dator flera timmar, gå ytterligare två promenader, träna ett PT-pass på gymmet samt att lära sig crawla. Och den ställde upp på allt.

Så nej, SSIF ska inte skämmas. De ska vara stolta! Under min fluffiga yta döljer sig en stenhård, muskulös kropp och ett starkt hjärta. Tack vare träning. Att det är insidan som räknas är ingen myt.

Min insida är levande och frisk. Katrin Zyromierskas är svart och tragisk.

5 kommentarer:

Katarina sa...

läste också hennes blogginlägg, och där sjönk hon som en sten i mina ögon.

Gunnar Demnert sa...

Kunde inte sagt det bättre själv. Även jag läste hennes blogginlägg tidigare idag. Vet inte ens var jag ska börja... Det är som om det inte är riktigt på riktigt att hon verkligen menar det hon skriver. Och ändå... tror jag att hon gör det. För övrigt var det både första och sista gången jag läste något som kommer från hennes tangentbord.

Anonym sa...

Du är grym! Jag undrar hela tiden var du får din energi ifrån :) du är snygg herregud 55 kg?? Då skulle du se anorektisk ut!

lindad sa...

Jag tycker att hon är rent ut sagt obehaglig i sina åsikter. Det spelar ingen roll om hon bara skriver för att provocera eller skapa uppmärksamhet. Otäckt och obehagligt.

Sofia sa...

@Katarina
@Gunnar
@Lindad
Jag hörde henne på radio imorse och fick rysningar. Hon hade tydligen varit på nyhetsmorgon också och jag kan inte låta bli att undra varför hon ens får göra sig hörd?

Vad har hon åstadkommit för storheter i sitt liv? Varför bryr vi oss ens om hennes åsikter och varför får hon ta plats? En skrämmande människa. Hon vill säkert provocera men jag tror hon menar det hon säger. Faktiskt.

@Sandra
Energin kommer från träningen. :) Och jag håller med om att jag inte kan väga 55 kg, jag vore antagligen död då.