fredag, november 30, 2012

Jag gillar inte snön!

Åh vad alla är glada över snön. Det jublas på Twitter och i varenda blogg jag följer. Tvi, säger jag!


Bilden ovan är från träningen med Team Stockholm Marathon för nåt år sen. Snöyra, kyla och rimfrost i skägget. Fy fan. Jag får ångest när jag ser det här.


Snö betyder allt som oftast is. Is betyder att det behövs dubbar under löparskorna. Dubbar som aldrig funkar och aldrig vare sig sitter eller håller bra. Och som gör att man får ont under fötterna på långpassen. Som om det inte gjorde ont nog annars. Dubbeltvi.


I gymmet finns ingen snö. Ingen vinterkyla och inga kalla vindar. Imorse fanns heller inte särskilt mycket ork. Fick mjölksyra direkt, vad jag än tog mig för, och jag ser inte fram emot morgondagens långpass i snö, om inte benen har återhämtat sig tills dess förstås. Och snön har försvunnit.

Snö passar runt jul. Och kanske en skvätt i januari/februari så inte skidorna dammar igen.
I övrigt kan det vara. Jag gillar sol och värme. Punkt. Och tvi.

4 kommentarer:

Henrik sa...

Springer du med broddar? Köp löpskor med skruv-isdobbar, det funkar bra.

Sofia sa...

Mmm... har funderat på det inför varje vintersäsong men det blir liksom aldrig av. Tycker det är svårt med skor generellt och vill ogärna byta långpassdojjor... Lösdobbar är ett förhållandevis billigt och bra alternativ, även om man får skaffa nya efter halva vintern. Minst illa tycker jag snökedjevarianten på bilden.

Gunnika sa...

Börja åka längdskidor och sluta gnäll! ;)

EM sa...

Köp dobbar som skruvas rakt in i skorna istället - I love mine :)