torsdag, november 22, 2012

Onsdagsträning och torsdagsvila

Igår tränade jag med PT-Tompa. Inledde med att göra nya fett-, muskel- och konditionstest. Senast jag gjorde samma test i Dr. Snugglesmaskinen (Tanita) och på cykel var för två månader sedan, men efter det följde några veckor av godis, mycket mat och ingen träning pga. bröllopet så jag hade inte jättehöga förhoppningar om att ha gjort några förbättringar sen sist. Men det hade jag. Förvisso små, men ändå framsteg. Hade samma fettprocent som sist men den var omfördelad så det var mindre fett kring magen och jag hade mer muskler i armar och bål. Konditionsmässigt låg jag som förut.

Passet var kul men jäkla jobbigt och inkluderade helvetescykling på motionscykeln med tre minuter lugn cykling följt av en minut då jag fick cykla tills jag nästan dog. Tre gånger. Fy fan.

Men det är precis den här träningen jag behöver. Jag blir så extremt svag mentalt när det blir dödsjobbigt, och varje vidrigt pass jag tar mig igenom gör mig starkare. Jag försöker i alla fall tänka så, även om jag blir besviken på mig själv över att den ens kommer "jagvilldö/gråta/sluta/orkarinte"-paniktankar.

På kvällen var det dags för tredje tillfället i crawlkursen. Tur att min motivation för den är så hög, annars hade jag haft problem att komma iväg på kvällen, speciellt när jag är trött efter ett hårt träningspass innan. Fick mycket tekniktips den här gången och det blev så mycket att tänka på att sånt som fungerat tidigare, typ att andas, inte längre gjorde det. Men det var roligt och jag ser fram emot att träna mer.

Lämnade in bilen på verkstad i morse och hade tänkt springa därifrån men jag sov uselt i natt och var trött i kroppen från igår så det blev inte ens någon inre diskussion om huruvida jag skulle ta vilodag idag eller inte. Det bara bestämdes.

Tanita mäter bl. a fett/muskelbalans i kroppen. Bild stulen från ssif.su.se.

Inga kommentarer: