torsdag, november 15, 2012

Crawlkurs i Mörbybadet

Igår var andra tillfället på crawlkursen i Mörbybadet. Lite intressantare och mer givande den här gången tyckte jag. Vi fick öva på att hålla ner hakan mot bröstet för att få en bra position i vattnet samt att rotera för att så småningom kunna hitta rätt sätt att andas.

Kommentarer jag fick var att jag ser väldigt lugn ut i vattnet och att jag är bra på att hålla ner huvudet, men att jag tappar fötterna lite. De kommer helt enkelt för lågt i vattnet, och det man vill är att glida på ytan i princip. Efter kursen fick vi stå och titta lite på de som går steg två, samtidigt som läraren kommenterade deras styrkor och svagheter. Hamnar t ex benen lågt i vattnet måste man kompensera med att sparka mer med benen, vilket kräver mycket syre.

Fick rätt mycket kallsupar igår, speciellt när vi skulle öva på att rotera hela vägen över på rygg när vi skulle andas. Det formligen forsade in vatten i näsan då, och jag känner fortfarande av kloret där.

Det var hur som helst roligt och nu känner jag att jag har en del att öva på. Men idag är det vilodag. Är trött i kroppen efter gårdagens simning, gymcross och totalt nästan två timmars promenad med hundarna. Har lite träningsvärk i överkroppen också, men är osäker på om det kommer från simningen eller kanske från viftandet med det vidriga battle rope:et i gymmet.

Ner med huvudet! Hakan mot bröstet!

Inga kommentarer: