onsdag, juni 19, 2013

Far åt helvete, SKK


När Reka och jag tagit vårt tredje 1:a pris i lydnadsklass 1 registrerade jag det hos Svenska Kennelklubben, SKK. I formuläret fanns en liten ruta där man kunde kryssa i "jag vill ha diplom". Priset för detta skulle man kunna hitta på skk's webbsida eller i tidningen Hundsport som jag inte har. På webbsidan hittade jag ingenting. Surfade runt lite och på någon sida läste jag att det låg runt 150 kr, vilket kändes dyrt men okej. Kryssade i rutan och tänkte att det kunde vara värt nån hundralapp eftersom det var vårt första lydnadsdiplom, trots att jag rent generellt tycker rätt illa om papper (som man aldrig vet var man ska göra av).

Igår kom diplomet, att hämtas mot postförskott, och jag känner mig så in i helvete lurad. När jag fick sms-avin med information att det fanns en försändelse från SKK till mig, att hämtas för 386 kr, tänkte jag att det kanske ändå var något lite mer påkostat som jag skulle få. En plakett eller något inramat.

Jag tappade bokstavligen hakan när jag insåg att det trots allt bara var ett papper. Ett helt vanligt A4-papper med våra meriter noterade. Som jag betalat nästan 400 kr för. Jag känner mig så fruktansvärt lurad. Jag tycker att SKK borde skämmas över att de ens har en sån här "tjänst". De borde skämmas över att man måste leta efter hur mycket det kostar. Det är inte okej. Det är att luras.

Om någon hade kommit fram till mig med det diplom jag fick och frågat hur mycket jag var beredd att betala för det så hade jag förmodligen sagt mellan 20-50 kr. Inte mer. Men nu har jag alltså betalat nästan 400 kr.

Antar att jag har mig själv att skylla, för jag kryssade ju faktiskt i rutan, men jag är så arg att det kryper i kroppen. Jag var tvungen att mejla SKK. De får fan ta och skärpa sig!

Inga kommentarer: