måndag, juni 24, 2013

Hemmaträning

Orkade inte åka till gymmet men längtade hela dagen (som mest ägnades åt inköp av byggmaterial) efter att träna, så på eftermiddagen satte jag upp ett litet hemmagym istället.

Sprang runt kvarteret först som uppvärmning, ca 10 minuter, och sedan körde jag igång med utmaningspasset, del 2. Avslutade med några solhälsningar och stretchpositioner.

Att säga att träningen gick bra vore att ljuga, men den fyllde i alla fall sitt syfte. Svettades som en tokig medan jag kämpade med mina förbannat svåra övningar. Fick inte tag på någon medicinboll på XXL idag så en sten fick agera boll. Mycket praktiskt, eftersom stenen inte rullar och övningen var svår nog ändå. Lyckas jag klara medicinbollsutmaningen innan sommaren är slut så ska jag belöna mig själv med något riktigt fint.

Vill du också prova den? Sätt fötterna i TRX:en och händerna på medicinbollen, stå i plankposition. Gör en armhävning och lägg bröstet mot bollen. Flytta händerna från bollen till golvet så att du ligger i armhävningsposition, fortfarande med bröstet på bollen. Skjut ifrån i armhävningen och flytta samtidigt händerna upp på medicinbollen så att du återigen står i plankposition. Upprepa, gärna i tempo.

2 kommentarer:

Gunnar Demnert sa...

"gärna i tempo"? Hur fan då? ;-)

Sofia sa...

Bra fråga. Men jag har sett det göras... :)