måndag, juni 03, 2013

Post marathon - Grand Hotel


Efter loppet promenerade jag och Jonas ner till Grand Hotel som traditionsenligt var bokat för natten. I receptionen fick vi veta att de tänkte uppgradera oss till ett fint rum mot Strömmen, det skulle bara ta 15 minuter extra. Killen i receptionen såg lite lätt besvärad ut när vi sa att vi inte var intresserade av det utan bara ville ha ett rum så snart som möjligt. Så efter ytterligare lite tid fick vi ett rum och knallade dit.

Problemet var bara att rummet vi fått redan beboddes av någon. Det var bara att gå ner till receptionen igen. Efter en lång stund (av vad jag förmodar var letande efter något annat "ledigt" rum) försökte portiern ge mig ett tillfälligt rum att duscha och byta om i men jag sa att det kunde han glömma. Vid det här laget hade det gått ungefär 30 minuter sedan vi kom dit och försökte checka in, och det kändes inte okej. Och det förstod han. Till slut fick jag i alla fall ett rum, ett stort fint hörnrum med gigantiskt badrum. Jonas hade vid det här laget lämnat hotellet för att hämta och skjutsa hem hantverkarna till oss.

Äntligen fick jag ta av mig de blöta kläderna och gå ner i spa:t. Detta fantastiska spa med ångbastu, vars feature är att den kan spruta varm ånga på låren. Gudomligt. Och bubbelpool (som förvisso var lite trasig). Och en härlig vanlig pool. Och vanlig bastu. Och apelsinklyftor och te. Och kolsyrat vatten. Jag var i himmelriket. Nöjd, glad och lite bortskämd! Det var verkligen härligt!

När jag kom upp på rummet knappt två timmar senare var Jontan tillbaka och vi beställde Room Service. Jag åt en hamburgare, drack ett glas vin och avslutade med Grand Hotels chokladbakelse. Även detta var gudomligt. Jag njöt av varje sekund.

Sov förvisso dåligt, som alltid efter ett marathon, men livet blev underbart igen när jag klev upp på morgonen och tappade upp ett bad med massor av skum. Låg där tills jag blev som ett russin och sedan gick vi ner och åt en fantastisk frukost. Härlig frukt, gott bröd, juice och godsaker. Ville inte lämna hotellet men vi var så illa tvungna, eftersom vi skulle hem och ta hand om hantisarna.

Skrattade gott när vi bad dem köra fram bilen. Jonas tog Grisen in till hotellet på kvällen och givetvis sladdar man bara upp framför entrén och lämnar parkeringen av bilen åt personalen. När man behöver sin bil igen säger man till portiern som ser till att bilen blir framkörd. Garagetjänsten får man för en blygsam kostnad av 490 kr per dygn, vilket de den här gången bjöd på eftersom de strulat så vid incheckningen. Tyckte nog att Grisen gjorde sig bra där bakom Ferrarin utanför Grand Hotells stora entré...

Hur som helst. Den här hotellvistelsen var (när vi väl fått vårt rum) helt fantastisk och perfekt. Jag uppskattade verkligen varje sekund och kände att jag var SÅ värd den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var du värd. Men du glömde visst i hastigheten nämna den lilla detaljen att hotellvistelsen var sponsrad av StockholmsBuss och SällskapsResor. /Chefen

Sofia sa...

Ja, men så arbetade jag ju också under vistelsen på hotellet, så det var inte mer än rätt. /Medarbetaren