lördag, december 24, 2016

God Jul & hela adventskalendern från Facebook

I år har jag haft en adventskalender på Facebook. En slags snällkalender där jag varje dag försökt ge lite kärlek till personer som jag tycker sprider glädje, inspirerar eller bara är härliga i största allmänhet.

Jag kom på det redan förra året, fast lite för sent, men trots att jag haft ett år av möjlighet att förbereda mig så har varje lucka varit spontan. Beroende av dagsform. Alla har tyvärr inte fått plats. Deal with it.

Att skriva kalendern har gett mig väldigt mycket. Jag har upptäckt hur lätt det är att hitta fina egenskaper hos andra om man försöker och jag har fått lättare att säga vänliga saker till främlingar. Det krävs så lite!

Jag har också varje dag blivit påmind om hur många fantastiska människor jag har runt omkring mig. Om du läser det här kan jag lova att jag har tänkt på dig. Jag har tänkt på och hittat positiva sidor hos såväl nära vänner som ytligt bekanta.

Så oavsett om du kom med i kalendern eller inte:

God Jul! Du är extraordinär. Tack för att du finns!

---
Lucka 24 - till den sista luckan i min kalender har jag sparat de mest betydelsefulla personerna i mitt liv. De som varit så viktiga för mig att jag kommer att föreviga dem och deras avtryck i en tatuering.


Här är min förklaring varför:

Reka – för att du är mig närmast. För att du ger mig närhet, kravlös kärlek och sällskap. För att du alltid sprider ljus och glädje, även i de mörkaste stunder.

Henrik Fräsén – för att du är min vän och för allt du lärt mig om mig själv. För att du får mig att skratta och för att du fått mig att uppleva alla sorts känslor, från djupaste sorg till sprudlande glädje och kärlek.

Jonas Demnert – för att jag älskar dig mest av allt. För att du gett mig en ny förståelse för vad kärlek är och borde vara. För att du är intelligent, trygg, generös och omtänksam.

Linda Doktár – för att du är min vän. För alla äventyr vi upplevt tillsammans, mina största fysiska utmaningar och för att du är stark när jag är svag. För att du alltid kämpar och vill fortsätta framåt.

Malin Hammarlund – för att du är min vän. För att du utstrålar kärlek, värme och omtanke. För att jag vet att du alltid tar emot mig med öppna armar.

Kristina Demnert – för att du är min mamma och för att du alltid funnits för mig, stöttat och hjälpt mig. För att du kan vara larvigt mesig men när situationen kräver det är du starkare än de flesta.

Sven Bjersander – för att du är min morfar. För myrlejon, knasiga konstverk och hemliga stigen. För att du lärt mig att en bra historia inte alltid nödvändigtvis måste förstöras av oviktiga sanningar.

Tina Redig – för att du är min vän. För att du är okomplicerad, öppen och vänlig. För att det är lätt att umgås med dig och att prata om allt. För allt vi upplevt tillsammans.

Göran Demnert – för att du är min pappa. För att du alltid har kämpat dig genom de svårigheter som dykt upp och för att du alltid bjuder på dig själv. För all support, all skjuts, allt engagemang.

Marcus Demnert – för att du är min bror. För att du påminner mig om att blod är tjockare än vatten. För handbollsturneringar, frivolter och BMX-klubbar. För att jag alltid, trots att vi inte är så nära, vill finnas till hands om du behöver du mig.

Eva Bjersander – för att du är min mormor. För alla pannkakor, dockkläder och ponnyridningar. För timmar i telefon när jag var liten. För att jag alltid fått känna mig omtyckt och älskad.

Isabella Gardelin – för att du är min vän. För att du går din egen väg, har stor integritet, säger vad du tycker och har lätt till skratt. För att du visat styrka i svåra motgångar och är härlig att umgås med.

Lucka 23 - Karin Pettersson
Jag är väldigt glad över att ha lärt känna dig. Den bild jag hunnit få av dig är att du är en otroligt positiv person som alltid har nära till skratt, och att du är väldigt lätt att prata med. Och jag älskar hur du hetsar mig i bassängen så att jag tar i lite extra.

Lucka 22 - Martin Doktár
Jag har alltid mått bra och haft väldigt roligt i ditt sällskap. Det fanns en tid när jag såg dig som min bästa vän och du hade en väldigt stor positiv påverkan på mitt liv. Det glömmer jag aldrig.

Lucka 21 - Elin Sterner
Du är en fantastisk förebild. Stark och uthållig. Du tar dig an jättestora utmaningar samtidigt som du bollar familj och heltidsjobb. Alltid peppande mot andra och med ett leende på läpparna. Jag blir jätteinspirerad av dig!

Lucka 20 - Magnus Hult
Du är som en kameleont som passar in i alla sällskap. Är tveksam till att någon någonsin skulle kunna säga ett ont ord om dig. Du är snäll, rolig och intelligent, och jag har så många fina minnen tillsammans med dig. Hoppas det blir minst lika många till.

Lucka 19 - Linda Malmqvist
Du är lättsam och rolig att umgås med och din breda allmänbildning imponerar otroligt mycket på mig. Du är aldrig främmande för äventyr och vi har delat flera stora upplevelser tillsammans. Med dig känner jag mig alltid trygg och positiv.

Lucka 18 - Björn Redig
Du är en person som är lätt att tycka om. Avspänd, intelligent och väldigt härlig att umgås med. Jag gillade dig från samma stund du fångade min bästa väns hjärta och inget har ändrats sedan dess. Jag är jätteglad över att du är en del av mitt liv.

Lucka 17 - Sofia Wager
När vi för ett tag sedan träffades första gången på minst tjugo år var jag chockad över hur tiden stått still. Du var ingen främling, trots att det gått ett halv liv sedan vi sågs senast, och det kändes så uppenbart att vi som barn formats tillsammans. Du var en av mina bästa vänner när vi var små och utan de tankar och drömmar vi tillsammans delade hade jag inte varit den jag är idag.

Lucka 16 - Robert Danowsky
Efter vår första, rent katastrofala kontakt för fjorton år sedan trodde jag aldrig att vi skulle börja umgås som vänner. Hade fel. Du är en storartad person med en väldig bredd. Du kan komma med kloka råd i allvarliga frågor och vara helt hopplöst oseriös och jätterolig vid andra tillfällen. På ytan hård, innerst inne som en kattunge.

Lucka 15 - Gunnika Isaksson-Lutteman
Du är en av de snällaste, mest osjälviska och omtänksamma personer jag känner! Sättet du väljer att leva på inspirerar och jag har verkligen uppskattat alla äventyr du tagit med mig på. Jag har fått uppleva saker jag aldrig skulle ha gjort utan dig.

Lucka 14 - Hans Albrektsson
Utan dig skulle mitt liv förmodligen se helt annorlunda ut. Du har gjort att jag har hittat glädje i simningen, med allt vad det sedan inneburit av nya vänner, spännande utmaningar och en enorm personlig utveckling. Du fortsätter att sporra mig och får mig alltid att vilja göra mitt bästa.

Lucka 13 - Sofia Demnert
I dagens lucka påminner jag mig själv om att jag duger, att jag är stark och att jag är värd att älskas. Att jag ibland måste göra vad jag kan för mig själv innan jag kan räcka till åt andra. ❤️

Lucka 12 - Micke Rosén
Du är bejakande, omtänksam och fascinerande. Enkel men samtidigt komplicerad. Samtalen med dig utmanar mig och breddar mina perspektiv. Du är en enastående person!

Lucka 11 - Karin Ringnér
Du är stark, självständig, rak, beslutsam och har fötterna på jorden. Och dessutom är du supersnygg! Våra middagar med snack om livet, personlig utveckling och mental träning har gett mig otroligt mycket.

Lucka 10 - Mattias Weineson
Mina första intryck av dig när vi träffades var att du är peppande, vänlig, engagerad och mild. Den uppfattningen har inte ändrats men nu vet jag också att detta bara är en liten del av alla de positiva egenskaper du besitter. Är väldigt glad över att kunna kalla dig min vän. Grattis på födelsedagen!

Lucka 9 - Theresia Viska
Du är som ett tivoli med gratis sockervadd! Du har så mycket positiv energi och många kloka tankar. Jag kan prata med dig om allt och jag skriver ofta i min bok hur tacksam jag är över att ha lärt känna dig. Du förgyller mitt liv!

Lucka 8 - Tommy Östher
För att beskriva dig skulle jag använda orden ödmjuk, social och lättsam. Du lyfter stämningen på måndagarna och hur mycket jag än tränar verkar jag aldrig kunna simma ifrån dig. Men att försöka gör mig bättre.

Lucka 7 - Eva Marie Wergård
Din glädje, energi och dina tips om mental träning har alltid varit en inspirationskälla för mig. Du är en fin person.

Lucka 6 - Roger Ström (min dröm)
Du är rolig att hänga med och du utstrålar alltid glädje. Till och med när du är arg upplever jag dig som glad. En härlig egenskap!

Lucka 5 - Greta Mathiesen
Du är en av mina stora förebilder. Alltid omtänksam, glad, snäll och kärleksfull på ett kravlöst sätt. Du möter omvärlden med ett leende och hetsar aldrig upp dig nämnvärt över något. Om fler var som du skulle världen vara lite bättre.

Lucka 4 - Fredrik Petersson
Vi umgås inte längre men när vi träffades gjorde du ett väldigt stort intryck på mig. Du passerar förbi i mina tankar oftare än någon annan jag inte längre känner och jag använder mig fortfarande av uttryck som du myntat. Och utan dig hade jag kanske aldrig träffat Jonas. Jag hoppas du mår bra!

Lucka 3 - Sara Joelsson
Tack vare dig fann jag yogan! Älskar hur du helhjärtat kastar dig mellan olika intressen och hur du alltid försöker ha en seriös och mogen framtoning, men blir jättefnissig så fort någon råkar säga "penis".

Lucka 2 - Pål Török
Du utstrålar optimism, glädje och en känsla av att allting löser sig. Ofta är det precis så men det är lätt att glömma. Du påminner om det då och då, och för mig är det guld värt.

Lucka 1 - Maria Karlsson
Du är en härlig person som inte tar mycket plats men döljer ett väldigt färgstarkt och vänligt inre. Saknar våra kvällar i simhallen, du inspirerar mig alltid i bassängen!

1 kommentar:

Gunnika sa...

Tack för att du finns! Tycker din blivande tatuering är superfin. Så fin story bakom, rörd....