söndag, oktober 01, 2006

Projekt "avloppsrensning"

Jag känner mig lite som ett avlopp. Har försökt mildra plågorna från den senaste tidens jojo-tortyr (fin beskrivning från klok kvinna) med godis och fet mat, men nu är det dags att sluta med det och återta mitt friska sunda liv.

Målet är att gå ner 5 kg innan jul, trösta mig med morötter istället för godis. Jag ämnar lämna regelbundna rapporter över mina framsteg här, eftersom jag då får skämmas om viktminskningen uteblir. Glada tillrop* och påhejningar* mottages tacksamt, speciellt på de svåra fredag- och lördagkvällarna. Och på de kvällar jag känner mig nere.


*Heja, Kämpa på, och Kom IGEN nu är bra tillrop. Påhejningar kan vara glada verser om grönsakers positiva effekter på kroppen, om nyttiga fetter i fisk eller påminnelser om vad godis egentligen består av.

2 kommentarer:

Anonym sa...

You go girl!! =)

Anonym sa...

Om du bara visste vad godis innehåller... Du kan googla lite på ko-lik som hänger upphängda i sina klövar, stelnat blod hänger som istappar ur mulen. Sen tar de mulen och skär av, maler ned och stoppar i dina favoritgodisar tillsammans med lite klövar.
Hjälper inte det kan du tänka på hur fettet (i choklad t.ex., som sällan innehåller klövar och mular), stelnat och vitt tippas ned i ett enormt fat där det ligger och dallrar till innan det rörs om och blir godis. Och hur dessa fettpartiklar sedan färdas i ditt blodomlopp och långsamt kläggar till dina rena, fina, starka ådror.

Morötter däremot är en härlig produkt av moder jord. Nu ska jag berätta hur moroten blir mycket godare. Man skalar den på vanligt sätt, men skär inte upp den utan gnager av det yttre lagret (typ 1 cm). Ja, morötter har två lager, ett lite hårdare, och ett inre som är sötare. När man ätit det yttre så är det ren glädje att äta det fina, inre lagret. Så gör man.

Lycka till!