onsdag, januari 30, 2013

Bra Reketräning, oengagerad Elsaträning


I morse var det träning igen med hundarna. Kör lydnad inomhus i Arningehallen en gång i veckan nu med Mia och boxern Honey och det känns riktigt lyxigt, speciellt en sån här dag när det är glansis och regn ute.

Träningen med Reka gick riktigt bra tycker jag. Ovanligt strukturerat! Fokuserade på följande:

1. Ställande under gång: Hade externbelöning bakom och fick ett snabbare ställande. Kedjade även några moment och avslutade med ställandet för att se om hon flyttade sig vid återgången då, och det gjorde hon. Kortade ner kedjan och gjorde om och det gick bättre. Övade lite på det samt på ren stadga vid återgången.

2. Rutan: Bad Mia ställa upp rutan och skickade från tio meter. Jättefin fart in och jättefin placering men hon la sig ner flera gånger i rad. Bröt, gjorde lite annat, gjorde om, och lyckades flera gånger.

3. Apportering: Belönade med leksak bakom mig när hon höll hög fart tillbaka, vilket gav ännu högre fart. Ska nog öva gripandet lite mer också. Hon springer ut med så hög hastighet att hon inte hinner bromsa riktigt innan apporten, och då blir det ibland att hon skjuter iväg den med tassarna innan hon tar den.

4. Fjärrdirigering: Fokuserade på skiftet sitt/ligg samt att få henne att behålla positionen och inte byta självmant för tidigt. Gick riktigt bra. Belönade med godis bakom. I början flängde hon upp och ner som en tok men mot slutet väntade hon jättefint på min signal. Snygga skiften också. Höll mig på 2-3 meters avstånd. 


Hoppas kunna få till ett par starter i klass 2 med Reka under mars. Vi ska gå kurs igen för Katarina under våren och då vore det skönt att kunna fokusera helt på momenten i klass 3 (och elit). Och så ska det väl till ett löp där också (i april om hon håller tiden), som eventuellt också kan innebära parning, men det ser inte ut så just nu, vilket är bra.

Elsa växlade mellan att hoppa jämfota av upphetsning över att få träna och att bara gå och nosa i backen, så hon var inte jätteinspirerande att ha att göra med. Gjorde några långa skick på rutan, någon inkallning med ställande, lite konster och en apportering.

Inga kommentarer: