fredag, april 26, 2013

Inspirationsföreläsning


Idag hade jag turen att få följa med mamma till hennes jobb och lyssna på när Gunnika höll en lunchföreläsning om sina 52 äventyr 2011. Mycket inspirerande!!

Jag har ju hört och läst om alla Gunnikas äventyr tidigare, men det var något helt annat att höra henne berätta om dem på det här sättet, utfyllt med fakta och tips för ett lyckat äventyrande. Tror alla som lyssnade kände sig sugna på att ge sig ut i naturen efter den timme hon pratade. Berättelserna kombinerades med jättefina bilder från äventyren och vi fick se en superhärlig liten film också.

Dessutom ÄLSKAR ju jag hennes story från Vasaloppet, och den drog hon förstås idag. Läs den här. Jag hade den i min peppryggsäck första året jag sprang maran och det hjälpte mig. Kan hon lida i 12 timmar så kan jag göra det i 5. Punkt.

Tycker det var en riktigt bra idé av mamsens jobb att ta in Gunnika som föreläsare. Hon uppmanar till friskvård på ett skönt sätt och det bästa är att bland de äventyr hon har genomfört så finns det något för alla. Tjocka, otränade soffpotatisar kan få inspiration att geocacha nära hemmet eller äta middagskorven över öppen eld istället för framför teven och de snitsiga elitmotionärerna kan inspireras att springa Fjällräven Classics eller åka telemark offpist. Högt och lågt. Alla företag borde låta henne prata för sina anställda.

En annan sak hon sa som jag gillade var att man ska utmana sig själv lagom mycket. När man klarar sin utmaning får man en så otrolig kick och självförtroendet åker verkligen i höjden. Och då spelar det ingen roll om man är snabbast, tuffast eller snyggast. Man kommer känna sig som det i alla fall.

Inga kommentarer: