söndag, november 17, 2013

När orden inte räcker tillIdag har Jontan lärt mig ett uttryck som beskriver något som är så fantastiskt att orden inte räcker till. Som man kan använda när man vill säga väldigt många saker men inte får fram ett ljud, eftersom allt känns för banalt. Då är det bamsebra. Kort och gott.

Resorten vi är på är just bamsebra. Idag gjorde vi en utflykt till D'mall vid Station 2 här på Boracay. Hotellet har (förstås) transportservice och vi blev avsläppta kl. 11:15. En timme senare var vi redan på väg tillbaka till vårt paradis, då hade vi fått nog. Den hysteriska värmen, stressen av alla människor överallt och filippinos som försökte prångla på oss saker (mamser!) gjorde att vi flydde tillbaka till lugnet på Shangri-La. Men vi såg dvärgbaren, The Hobbit House.

Resten av dagen låg vi utsträckta i skuggan vid poolen och läste. När solen sjönk flyttade vi till en stor madrass på stranden och tittade på solnedgången. Här blev vi kvar en bra stund efter att det blivit mörkt. Fortfarande varmt nog för att vara klädd i enbart bikini.

Middag åt vi på Rima, en italiensk restaurang i höjd med trädtopparna här på resorten. Vi satt på en balkong med utsikt mot havet och vi var helt ensamma. Beläggningen på resorten är just nu bara 32%, mycket beroende på att många bokade av sin vistelse när tyfonen kom, så vi kände oss väldigt exklusiva. Maten var jättegod!

Till och från restaurangerna använder man buggies, det andra transportmedlet som erbjuds. Det är golfbilar som kör lite för fort på de smala, ringlande vägarna, vilket gör att det känns som en attraktion på Gröna Lund.

I övrigt... ptja, vad kan jag säga? Det finns inga ord som kan beskriva det sinnessjukt vackra med det här stället. Det är helt enkelt bamsebra!

Inga kommentarer: