tisdag, november 05, 2013

Simning x 2


Bilden visar platsen för dagens simpass. Och mig, som bonusögongodis. Kanske inte var direkt simning jag och Rekisen ägnade oss åt nu på morgonen, men det var lika jävla blött. Vidrigt väder idag.

Igår däremot, då var jag i Mörbybadet och körde ett pass. Hade jag inte haft en dejt med Lindad i simhallen hade jag ALDRIG kommit iväg. Jag och JG låg utslängda i soffan och kollade ett avsnitt av Under the Dome innan och det gjorde mig en smula seg och ovillig till att röra på fläsket. Men nu hade jag som sagt en dejt och då kan man inte ställa in hur som helst.

Planen var att köra följande:
100 m uppvärmning
3 x (50 m paddlar + 300 m lugnt)
50 m paddlar
100 m nedvarvning

Tanken var att 3x300 m skulle kännas lite långt, eftersom vi vanligtvis inte simmar mer än någon enstaka 200-ing på onsdagsträningarna. Måste nog tänka om till nästa gång och revidera uppfattningen på långt. Det enda som var svårt var att hålla räkningen på längderna. Sett till ansträngning hade nog inte ens det dubbla varit jobbigt fysiskt, men jag vet inte. Mentalt kanske. Borde prova att maxa.

Tyvärr så var jag tvungen att avbryta passet 100 m in i sista trehundringen. Fick tryck över bröstet på höger sida och kunde inte andas ordentligt. Försökte ignorera och köra på men det gick inte så jag tog mitt förnuft till fånga och slutade simma, fast det irriterade mig. Väntade medan Linda körde klart och så småningom släppte spänningen. Lite förvirrad blev jag nog av det hela ändå, eftersom jag glömde både simglasögon och badmössa i hallen.

När jag kom hem var jag ändå glad i hågen. Jag gillar verkligen att simma och jag är så nöjd över att jag gör det regelbundet. Även i bassängen så är det en form av frihetskänsla.

Inga kommentarer: