fredag, januari 15, 2016

Get your shit together


Jag har funderat mycket på vad det var som gav den där fina känslan i tisdags. Vad det var jag kände att jag var på spåren... Kände det inte så mycket i onsdags men väl idag.

Teorin jag har arbetat fram är att det känns bra när jag orkar nypa åt bålen, får kraft i draget och sedan vågar utnyttja farten det ger till att glida ut ordentligt innan nästa armtag. Och att jag samtidigt håller en hyfsad frekvens. Om man tittar på klippen på filmen från igår så anser jag att det där jag simmar i solsken, mot slutet, är mest likt det jag vill åt. Och kanske bäst simning generellt.


Idag simmade jag samtidigt som Theresia hade lektion för Henke. Även om jag upplevde dem som lite suddiga så var det härligt att ha sällskap i simhallen. Båda två är såna som sprider glädje omkring sig.

Jag simmade tröskelintervaller. Så jävla bra. Som en klocka. SÅ JÄVLA BRA! Jag är faktiskt jättenöjd. Jag var oerhört duktig.

5x200 meter, start 4:00
3.39, 3.39, 3.38, 3.38 och 3.37

5x100 meter, paddlar+dolme, start 2:15
1.32, 1.32, 1.31, 1.33, 1.31

Jag trodde att jag gick ut för hårt i början, men jag hittade ett grymt flow. Varje gång jag kände att det blev jobbigt och att jag tappade tekniken så tänkte jag "get your shit together"...

into shape
shape it up
get straight
go forward
move ahead
try to detect it
it's not too late
to whip it
whip it good

Spände till bålen och gled.

Fy satan vad jag älskar såna här pass. De dyker upp då och då och det känns så sjukt bra i magen efteråt. Som en liten mjuk boll av varm blåbärssoppa.

Inga kommentarer: