tisdag, januari 19, 2016

Varje vecka är ett nytt äventyr


Jag lär mig otroligt mycket under mina måndagskvällar i simhallen. Av eleverna, av att förmedla kunskap och av Hasse. Det är superroligt och jag är verkligen tacksam över att få göra det här!

Men det är klurigt att ställa om från att vara fokuserad och lite allmänt upprymd som instruktör till att hoppa i vattnet och förvandlas till en lika energisk och positiv simelev. Jag säger det varje vecka. Igår kände jag mig yr i huvudet när vi började, och blev lite orolig att jag skulle tuppa av under uppvärmningen med benspark på rygg. Sen gick det över.


Igår simmade vi 20x25 meter i fart 3, start 0:40, med en minuts extra vila efter 12x25. Jag låg och matchade mot Tom-Tom-Tommy och Kajsa. Så himla peppande! Landade på följande tider:

23, 23, 23, 22, 23 22, 22, 22, 23, 21, 23, 22

Under den extra vilan tyckte simfröken att vi skulle trycka på lite mer om vi hade krafter kvar, och det hade jag. Garmin har rätt stor felmarginal, men den är åtminstone antagligen lika stor hela tiden. Sista åtta längderna slutade på:

21, 21, 21, 21, 21, 21, 21, 22, 21

Som en klocka. Är väldigt nöjd över att jag kände total kontroll hela tiden. Men visst, jag hade kanske kunnat trycka på lite mer rakt igenom även om det inneburit att släppa på kontrollen.

En annan sak jag också är väldigt glad över är att jag inte längre har något problem med axlarna. Styrke- och rörlighetsövningarna ger resultat! Kör två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar.

Avslutningen i bassängen var hemsk. Benspark. Maria informerade mig om att mina händer låg ovanför ytan i bensparken, vilket jag tyckte var jätteintressant att höra. Jag tror aldrig att jag har tänkt på mina händer när jag bensparkar. Jag skulle lika gärna kunna ha fingrarna i näsan utan att märka det. Fokus nästa gång blir att notera vad som händer i fören.

Inga kommentarer: