onsdag, juni 29, 2016

Försäsongsträning. Cykelpremiär. Rekord.


Igår var sista tillfället av Try Triathlon vid Sjöhistoriska, tillika första tillfället för mig att deltaga. Try Triathlon är en träningstävling där man simmar 400 meter, cyklar 6 km och springer drygt 2 km.

Det var förstås ingen idé att tro att jag skulle kunna vara med och ta det lugnt, vilket hade varit rimligt med tanke på helgens förkylning. Så det gjorde jag inte. Men jag slog rekord!

Foto: Theresia Viska

Simningen gick bra. La mig längst fram i det galna fiskstimmet och utnyttjade chansen att försöka hitta rytm och lugn i armtag och andning, trots att det var väldigt trångt och stökigt runt omkring mig. Blev lite trängd mot slutet men stannade klockan på 7:14 och ett snitt på 1:44/100m.

Foto: Fredrik Zillén

Själva cyklingen har jag ingen bild från, men föreställ dig hur jag trampar på i ett snitt av 30 km/h. Oväntat imponerande fart, med tanke på att detta var årets cykelpremiär för mig. Bakdelen smärtar en del idag, och det här var förstås anledningen. Knasigt jobbigt. Och tråkigt.

Foto: Maria Karlsson

Foto: Theresia Viska

Sen var det bara löpningen kvar. Och den gick ju fint, även om det också var äckeljobbigt och fullständigt obekvämt. Jag försökte ta det lugnt, vis av erfarenhet att man blir fartblind av cykelhelvetet, men sprang ändå på 11:21, ett snitt på 4:58 min/km. Med dålig teknik. Jaja.


Till och med växlingarna klarade jag av snabbt igår, kanske för att Mårten kom och bidrog med sina bästa tips om exakt var alla saker skulle placeras för ett så smärtfritt grenbyte som möjligt .

Foto: Maria Karlsson

Totaltid 35:03, att jämföra med förra årets bästa tid 36:52. Inte så pjåkigt va?

När ska jag fatta att jag är rätt så bra på det här med idrott?

Inga kommentarer: