lördag, juni 11, 2016

Stockholm Swimrun Sprint 2016


Lag InSahne - vinnare av damklassen i Stockholm Swimrun Sprint 2016! Hipp, hipp... HURRA!!!

Så jävla mäktigt och overkligt, och som alltid försöker jag hitta ursäkter som fråntar oss äran. Men jag tänker fan inte skriva några såna. Vi vann och jag är superglad och exalterad över det!


Totalt kom vi på sjätte plats av alla lag - herr, dam, mix och generation. Rätt jävla awesome. Och Linda var faktiskt också med i laget, trots att hennes namn inte finns på listan.

Men vi tar det från början.


Jag vann en startplats till tävlingen i veckan och det var med kort varsel jag hookade upp Limbo för att köra. Målet var solklart - att hetsa runt banan i högt tempo, och hela tiden hålla oss precis utanför den berömda bekvämlighetszonen.


Ställde oss långt fram i starten och kutade iväg med en farlig fart. Jag hade minimalistisk utrustning för snabba växlingar, vilket innebar att Garmin fått stanna hemma, så jag vet inte exakt hur snabbt det gick, men Johannes hade runt 4:30 min/km på sin klocka på första löpet.

Vi var med i täten men hade ändå ganska många lag framför oss när vi kom fram till första simmet. En snabb växling och en grym simning senare var det betydligt färre lag. Några sprang om oss genom skogen efteråt men vi knäckte dem igen på nästa simsträcka.


Våra växlingar var faktiskt helt prickfria, om jag får säga det själv. Glasögon på/av och iväg! Simningarna var också ytterst stabila. Jag låg först och drog och hoppades att Lim hängde med bakom i linan. She did. Loppet bestod av tre simsträckor och jag startade alla med mycket hög puls, men simmade snabbt ner den till rimlig nivå. Tack simfröken för att jag fått träna en del på just det.

Efter tredje och sista simsträckan var det knappt 3 km löpning till mål. Fruktansvärt. Det här loppet var faktiskt inte njutbart någonstans. Men pain is temporary, glory is forever! Och mitt självförtroende i löpningen har blivit så mycket bättre!


Sen var det prisutdelning. Stor, fet och pinsam plump i protokollet för Stockholm Swimrun som valde att utse EN vinnare i sprinten, för alla tävlande i herr, dam och mix. Ett herrlag vann alltså. Hej 2016.

Om man i anmälan, start- och resultatlistor väljer att dela upp loppet i tre klasser så ska man fanimej göra det på prisutdelningen också. När jag för en gångs skulle vinner något så vill jag göra det på riktigt. Nu haj-jääkade vi istället bucklan och tog en bild. Rätt ska vara rätt.

Med flaggan i topp, obesegrade under 2016 (som Micke så fint uttryckte det) åker jag och Lim till Isle of Scilly nästa vecka för att försvara vår heder. Bättre genrep kunde vi inte fått. Ser fram emot ett långsamt, lugnt och angenämt lopp i England, med sälar, utmattning och sjukt långa simningar. En helt annan grej än idag.

Inga kommentarer: