måndag, juni 05, 2006

Mycket löpning nu...

Ny vecka, ny coach i löpningen och en ny träningsplan. Om mitt liv som löpare var svettigt förut så är det inget mot vad det kommer att bli nu. Den nya coachen känns otroligt kompetent och samtidigt helt galen!! Iaf var det vad jag tänkte när jag såg det träningsschema han gjort. Efter första genomförda passet idag så känner jag mig dock betydligt mera hoppfull. Och jag ska definitivt ge det hela en chans eller kanske till och med två.
I morse gav jag mig alltså ut på veckans första löprunda med 10 km som mål. Trots motvind (det finns inga gränser för hur mycket man kan lacka ur över en sån sak) så gick det betydligt över förväntan. Det tog ganska exakt en timme, men sträckan blev nog kanske "bara" 9.5 km. Bortsett från att jag fick lite ont i fötterna så fungerade den mekaniska utrustningen (mina ben) jättebra. Känner mig faktiskt otroligt nöjd.
Vad jag känner mig mindre nöjd med är allt jävla skräp jag har petat i mig idag. Alltid samma sak när jag är på landet. Det är så sjukt svårt att låta bli alla godsaker, och det är så synd att jag inte kan, för det förtar lite av glädjen över den lyckade löprundan.
Hur som helst.
Nya träningsprogrammet för löpning, med tre pass i veckan, lyder: 30 km den här veckan, 35 km nästa vecka, 40 km veckan efter det och sen en vilovecka med "endast" 10 km. Det betyder att de återstående passen den här veckan är på 5 km respektive 15 km. Det sistnämna kommer kräva nya skor, funktionsstrumpor och ett mirakel. Men jag ska testa och se hur det går. Vem vet, jag kanske är segare än jag anar...

1 kommentar:

Anonym sa...

Din nya coachs motto är inte måttfull (på något område ;)) så det är nog bara att du vänjer dig. Om du står ut med hans program tror jag du kan gå långt!