lördag, mars 09, 2013

Lydnadstävling på Vällingby BK


Tittar man på den här bilden så kan man tro att vi var en smula framgångsrika på tävlingsbanan idag, men herregud... Vi blir bara sämre och sämre. Idag var vi riktigt dåliga och den enda trösten var att det fanns många andra som hade mer problem än vi. Vi kom på tredje plats av elva startande.

Vi har alltså tävlat klass 1 på Vällingby BK och jag skäms över att vi ens tog upp domarens tid. ALLT i programmet var dåligt. Linförigheten katastrof, allt fotgående vid transport katastrof, hon hoppade mot mig i alla avslut, hon spottade ut apporten och tog upp den igen, hon satte sig upp före kommando vid platsliggningen och hon sprang långsamt vid inkallningen. Det var helt galet.

MEN! En sak gjorde vi bra! Ställandet. Den isolerade rörelsen att stanna. Den var bra. Tyvärr var fotgåendet före dåligt och hon flyttade sig när jag gick tillbaka, men skit i det. Ställandet var bra.

Så imorgon blir det klass 1 igen. Otroligt osugen på det. Känns inte som om vi kommer göra bättre ifrån oss, men det är klart; trodde inte vi skulle vara så här dåliga idag heller så vem vet. Dessutom har jag kommit på en skillnad i förberedelserna mellan de två gånger de gick bra och de två senaste när det gick dåligt. Ska bli kul att se om det gör skillnad imorgon.

Poängen blev så här:

Platsliggning 9 (DK)
Tandvisning 10
Linförighet 5 (drar sig före, nosar, mycket segt sättande)
Läggande 7,5 (Drar sig före, sned framföring)
Inkallande 7,5 (Kraftigt hopp mot föraren)
Ställande 6,5 (Drar sig före framföring, slarvig avslutning)
Apportering 5 (släpper, leker)
Hopp över hinder 8 (hopp mot förare i avslutning)
Helhetsintryck 7

Totalt 143,5 poäng och ett 2:a pris. Domare Mats Johansson.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter ju som om Kråkfot hade skoj iaf ;-)
Hoppas att det går bättre imorgon.

Fia

Anonym sa...

Låter ju som om Kråkfot hade skoj iaf ;-)
Hoppas att det går bättre imorgon.

Fia