torsdag, maj 26, 2011

Kolhydratladdning

Den här veckan kolhydratladdas det för fullt. Inga konstigheter, alla vet att det är så man gör. Klart man måste käka massor av pasta innan ett långlopp. Typ.

Allt verkar så enkelt när man tänker på det och är så väldigt mycket svårare i verkligheten. Hur mycket mer ska jag äta? Hur mycket äter jag i vanliga fall? Hur vet jag att det blir tillräckligt, att jag får så bra förutsättningar som möjligt? Jag har faktiskt ingen aning.

Och vatten! Man ska dricka mycket vatten, kolhydraterna måste binda vatten. Hur mycket är mycket vatten? Jag drack tidigare ett glas om dagen, varje morgon. Nu då? En liter? Två? Tre?

Självklart kunde PT-Tompa svara på frågorna, men även med "facit" i hand så är det svårt.

-"Dra ner på grönsakerna och ta kolhydrater på halva tallriken ungefär."
Igår åt jag korvgryta. Grönsaker och potatis included. Men en halv tallrik? Vet inte...

-"Drick en flaska vatten innan lunch och en flaska vatten efter lunch, lite i taget."
Okej, det här är konkret och bra. Det klarar jag. Eller? Jag är inte så törstig...

Tror inte mitt lopp kommer stå och falla med hur jag lyckas kolhydratladda så det får väl bli som det blir. Jag gör mitt bästa. Det här är nog enda gången när jag skulle kunna känna mig nöjd med att stå på startlinjen och känna mig som en Michelingubbe. Det betyder eventuellt att jag har lyckats.

1 kommentar:

Gunnika sa...

Vad du än gör, ladda INTE upp med Ahlgrens bilar... Det gjorde jag innan Vasaloppet och det funkade inte alls kan jag meddela. Tror att kolhydrat-grejen är bättre!;)