onsdag, maj 04, 2011

Livet handlar om prioriteringar

I mitt liv prioriterar jag Elsa och Kråkan, gym- och löpträning, älsklingen och avkoppling i form av till exempel trädgårdsarbete eller film. Utan inbördes ordning.

Sen finns det förstås måsten också, som att dyka upp på jobbet varje dag, fast man inte har lust, och dessutom sitta där hela dagen, se till att man har rena kläder och att hålla hemmet i ett någorlunda representativt skick. Säkert en hel del annat också.

Jag hatar att dammsuga och det är jobbigt att tvätta. Jobbigast av allt är att vika den rena tvätten. Istället blir tvättstugan en oorganiserad garderob där högen av ren tvätt bara växer. Man går ner och plockar det man behöver, dag för dag. En icke hållbar strategi.

Men igår hände det. Tvätthögsmonstret besegrades med en gemensam insats av mig och Jontan. Och tänka sig. Jag hann dessutom även springa, duscha, äta middag, aktivera hundarna och koppla av lite framför datorn innan jag somnade.

Man hinner det man måste hinna. Prioriteringar.

Kampen mot tvätthögsmonstret kan börja

Av monstret blev bara de obligatoriska udda strumporna kvar

3 kommentarer:

Angelica sa...

Vad är grejen med de där udda strumporna? De följer alltid med i den nya tvätthögen och jag hoppas på något sätt att de någongång ska bli färre. Men nej, vilka udda strumpor som är där kan ändras men antalet är alltid det samma! *suck*

Jenny sa...

Tvätthögsmonstret är en piece of kaka om du frågar mig. Att betala räkningarna däremot; knappa in evighetslånga ocr och rätt datum. Blä och usch och fy!

Sofia sa...

Jag fattar inte heller varför det aldrig blir Jackpot bland strumporna. Och det är alltid en strumpa ur bästa paret som saknar kompis.

Jenny, autogiro is da shit. Jag betalar nästan aldrig räkningar för hand längre. Slänger bara ett öga på datorn då och då för att se att allt är okej.