fredag, maj 06, 2011

Hälsofreak som sover gott om natten

Den senaste tiden har jag sovit väldigt bra på nätterna. Elsa, som vanligtvis sover på eller mellan mina ben, har förvisats till sin bädd nedanför sängen, och sen hon började ligga där har jag sovit som en prinsessa. Dessutom har det varit flera nätter där jag stulit närhet av Jontan, och det sover jag också väldigt bra av. Jontan har däremot knappt sovit alls under den här tiden, men alla kan inte vara vinnare... Han påstår att jag är för varm. Dumheter. Humbug.

Det har dessutom blivit lite roligare att ställa sig på vågen igen. I mars var jag på kostrådgivning och fick lära mig lite mer om hur jag ska tanka mig själv på bästa sätt. Läs om det här.

Sedan dess har jag försökt att äta mer mat rent generellt, äta mer fisk, äta mer varierat, i första hand välja nyckelhålsmärkta produkter och att inkludera mer hardcore grönsaker än isbergssallad och tomat. Det första som hände när jag började äta mer var att jag gick upp 3-4 kg och kände mig uppsvälld som en ballong. Allt var hemskt, men det var tydligen, enligt uppgift, normalt och sannolikt övergående. Så jag fortsatte enligt plan.

Nu har det börjat ordna sig, efter ungefär två månader. Jag har långsamt börjat minska i vikt igen, mår otroligt bra och har nästan helt slutat med godis, fikabröd och läsk. Jag är helt enkelt inte sugen längre, och jag byter hellre ut en torr bulle vid fikat mot en god smörgås, en frukt och ett glas juice. Den enda last jag valt att behålla är mörk choklad, men det klarar jag bara i så små mängder att det inte blir något problem. Läsk dricker jag någon gång ibland men inte alls så ofta som förut. Är otroligt nöjd över det här. Jag har blivit ett hälsofreak!! Jag hoppas det är bestående och att inte allt totalhavererar efter maraton.

Inga kommentarer: