onsdag, november 02, 2011

Upp och ner, ner och upp, grisen gal i granens topp

Det är intressant att vara människa. Är man bara uppmärksam kan man följa orsakerna till sina uppgångar och fall ganska tydligt.

Till exempel så mår jag, precis som de flesta andra förmodligen, dåligt av:
  • Stress
  • Dåligt kost
  • Utebliven träning
  • Att misslyckas
Ibland kan det gå upp och ner med en farlig fart. Förra veckan toppade jag. Var otroligt nöjd med det mesta jag tog mig för i träningsväg, jag åt bra och kände mig full av självförtroende. Snygg, stark, snabb.

Sen blev det lördag och jag misslyckades med målet jag satt upp för mig och Reka i lydnadstävlingen. Självkänslan rätt ner i botten med ett brak. Det kom inte direkt utan slog till på allvar när jag blev trött efter TSM på söndagseftermiddagen. När jag är trött (och misslyckad) är jag extra mottaglig för negativa tankar om mig själv. Ingen orkar protestera när tankarna i huvudet bara handlar om vilken genomusel och värdelös människa jag är.

På måndagen var jag fortfarande nere och hade ingen som helst kraft att stå emot förslaget att vi skulle köpa en påse Twist till oss på kontoret när vi ändå köpte bjudgodis till mässan. Till middag åt jag en baguette från okq8 på väg till hundklubben. Genomusel!

Efter agilityn började det vända lite uppåt igen. Båda hundarna var jätteduktiga och jag hade roligt. Trots dåligt matintag under måndagen blev tisdagsmorgonens fartlekspass något att vara nöjd över. Sen gick det neråt igen. Flängde runt och köpte prylar halva tisdagen och stressade som en tok för att få allt färdigt till mässan. Lång dag, middag på McDonalds. Smakprov av monterbjudgodiset.

Onsdag morgon. Allt motigt. Ingen lust alls att gå till gymmet, men åkte dit i alla fall mot ett löfte från mig själv att jag fick göra vad jag vill där. Leka, träna eller gå hem igen, bara jag åkte dit. Tränade ändå mitt vanliga pass, fast färre set, och ganska kraftlöst.

Nu är det dags för uppryckning. Jag kan tillåta mig att ha dåliga dagar, men jag vägrar att fastna i någon negativ spiral, det har jag inte tid med. Idag ska jag försöka äta bra, beta av de saker som stressar mig mest på jobbet, glömma helgens bravader, vara nöjd med att jag kom till gymmet i morse trots allt och sikta framåt. Fredag är ledig dag! Wohoo!!

1 kommentar:

Gunnika sa...

Jag tycker du gör ett jävla bra jobb med din träning och kost! Du är bra mycket bättre än många andra (mig till exempel). Ha inte för höga krav på dig själv, alla gör sitt bästa utifrån sin egen förmåga! ;) You doing good!