söndag, januari 29, 2012

Kalas, skridskoinköp och långpass


Rubriken sammanfattar min helg.

I fredags bjöd Åsah och Eva Marie på kalas. Jättekul att träffa dem och andra vänner jag inte sett på länge.

Jonas var med och hängde med "övriga bihang" i köket, men jag måste säga att han klarade sig imponerande bra i hela sällskapet, trots att det nästan uteslutande bestod av riktiga hundnördar.

Större delen av lördagen ägnades åt att köpa långfärdsskridskor och nu är både jag och JG uppdaterade med varsitt kit. Ser fram emot att prova. Tror att jag kanske eventuellt provade att åka långgrillor med skolan 1986, men sen dess har det inte blivit något. Antagligen är jag en naturbegåvning. Det enda som oroar mig är att det inte verkar vara kutym med hjälm när man åker. Is är jättehårt att dunka skallen i.

Idag var det inte bara en fantastiskt fin och solig söndag. Det var även långpassdags, denna vecka med ny löparpartner, Lindad.

Och äntligen kändes allt bra med löpningen! Jag var stark idag, både mentalt och fysiskt. Inte ens den evighetslånga backen upp till Mörby C på slutet lyckades knäcka mig. Ha! 19 km och två timmars löpning fick vi ihop totalt. Helt utan paus. Med TSM stannar man och dricker men jag har kommit fram till att konceptet inte passar mig. Jag blir beroende av pauserna och kan inte tänka på annat än när jag ska få vila nästa gång, så i år dricker jag när jag springer istället. Och det går jättebra! Nu ser jag redan fram emot nästa långpass vilket förhoppningsvis blir i sällskap med Lindad igen.

5 kommentarer:

Katarina sa...

Det var tråkigt att jag intekunde gå på festen i fredags, det hade varit kul! Härligt att löpningen känns bättre nu. Själv har jag börjat lite smått igen efter ett uppehåll pga knäet. Men jag vågar inte springa ute nu utan det får tyvärr bli löpbandet ett tag till. Jag har hittills aldrig fått ont i knäet på löpbandet.

åsah sa...

tack för att du kom i fredags! jättekul att ses en snabbis! svårt att hinna med att prata med alla bara.. haha.. plus att jag mådde jävligt kasst.. haha

Gunnika sa...

Jag drar till Dalarna för skridskopremiär i helgen på Runn, ska du med?

Sofia sa...

@Katarina: Ja, jättesynd att du inte kunde komma!! Stackare som måste springa löpband, men bättre det än inget.

@Åsah: Jättekul att träffa dig också, det var verkligen länge sen.

@Gunnika: Är sugen... tell me your plan pls!

Lindad sa...

Jag tyckte det var toppen att springa tillsammans. Antagligen för att jag slapp ta något ansvar och bara behövde förlita mig på dig som förträfflig farthållare och banguide. :)