onsdag, mars 14, 2012

Lydnadsträning vid golfklubben


Jobbade längre än vanligt igår men trots det sken solen fortfarande när vi åkte hem. Planerade ett yogapass hemma men eftersom vädret var så härligt svängde jag förbi golfklubben för ett lydnadspass med hundarna först. Yoga hann jag med ändå, lite senare.

Elsa var grym! Vi fortsatte med inkallningarna och idag var tempot mycket, mycket bättre. Fotgåendet var också väldigt bra. Sen tränade vi apportering, vårt sämsta moment. Hon tappar fart på vägen tillbaka och travar i bästa fall. Promenerar i sämsta fall. Men igår fick vi till det! Två vändor med galopp tillbaka mot mig och belöning i skål bakom!  Vi körde dessutom framförgående och det gjorde hon också väldigt snyggt. Jag vet inte varför hon kan det, har aldrig riktigt lärt henne, i alla fall vet jag inte hur, men bra gick det. Avslutade med kryp, men det gick inte bra. Jag har låtit henne hobbykrypa alldeles för mycket utan att tänka på tekniken, så nu kändes det ganska förstört. Men det var väldigt blött i marken så hon ville inte riktigt ligga ner. Kanske är det annorlunda när gräset är torrt. Men jag är ändå mycket nöjd på det hela taget, framför allt med Elsas attityd. Hon var väldigt uppsluppen och glad hela tiden. Supertaggad på alla moment. Roligt att se henne så här!

Reka fick träna ställanden med skål bakom. Funkade bättre än sist och idag när vi fortsatte träna i skogen idag så fick vi till några fina ställanden. Fortsatte med långa raksträckor i fotgåendet, men la in ett par halter här och var. Det verkade komma som en chock för Reka och hon glömde helt att man ska sätta sig. Så då övergick vi till att träna halter. Sen satte vi ihop och då gick det bra. Även Reka fick träna apportering men med uselt resultat. Galen fart ut mot apporten, bra fart in första gången, men sen stannade hon upp när hon greppat apporten och stod och tittade på mig. Försökte mig på inkallning med apporten istället men då glömde hon att ta den med sig. Till slut fick vi till det så att jag kunde belöna i alla fall, och då la vi ner det.

Inga kommentarer: