torsdag, januari 15, 2015

Frisim är inte motion? Skärp er!


Medley, WTF!!! Igår när jag kom till Vasalundshallen vid halv åtta möttes jag av ovanstående skylt i receptionen. Jag blev så fruktansvärt provocerad av den. Den är så dum, så dum, så dum... på så många plan. Tänkte börja argumentera med personen som stod i kassan men bet mig istället i läppen tills det smakade blod.

Nej, jag är förstås inte mer korkad än att jag förstår vad man är ute efter, men det måste finnas bättre sätt att uttrycka det. Det här gör mig bara förbannad. Ser jag en sån här skylt igen så går jag in och leker fjärilssim en stund bara för att mejka min pojnt. Diskriminerande. Irriterande.

Klockan åtta fanns 45 minuter att simma på, vilket i praktiken blev 40 minuter när vi hjälpt personalen att lägga i linor. Men det är klart... vi som inte simmar som grodyngel behöver väl inte mer. Man ska vara glad och tacksam för den tid som ges.


Hur som helst. När jag ruskat av mig den värsta irritationen körde jag och Maria mitt sprintpass. Inledde med bröstsimning som uppvärmning, för om vi skulle väntat till kl. 20 med att sätta igång skulle vi inte hunnit igenom passet. Min inställning var trots det som hänt innan väldigt bra. Fokuserad och glad över att vara i bassängen.

Mina 12x25 meter, start 40, där jag skulle pricka tider (30 sekunder längd 1-4, 25 sekunder längd 5-8 och 20 sekunder längd 9-12) gick väldigt bra. Fascinerades återigen över att jag hade sån ångest första gången jag körde typ 4x25 meter med samma starttid. Det var sjukt jobbigt då, fast det bara var lite drygt ett år sedan, och jag hann knappt vila.

Igår var det svårt och lite jobbigt att simma så sakta. Det enda jag misslyckades med var de tre sista, som landade på ca 22 sekunder. Den första av dem, där jag prickade 20 exakt, kändes så lätt så jag trodde inte jag behövde ta i mer. Och när jag sen gjorde det så blev det inte tillräckligt i alla fall. Nöjd ändå.

Följande 2x50 meter max med paddlar och fenor, start 2:30, slutade på 34.9 och 33.2 sekunder. Första varvet med usel vändning där dessutom bandet på glasögonen gled ner, men jag körde vidare ändå och brillorna satt kvar, men jag tappade nog lite tempo.

Hann precis varva ner innan vi var tvungna att gå ur bassängen, och ska det vara så här på onsdagarna så kommer jag få svårt att hinna igenom mina pass. Det här var det kortaste och det tog ungefär 45 minuter, men då startade vi som sagt lite tidigare. Roligt var det i alla fall. Jätteroligt! Tur att jag får simma snart igen!


PS. Var dessutom på spinning i Vasalund kl. 06:45 i morse och det utföll mycket väl. Ingen trafik vare sig dit eller hem, så det kan jag fortsätta med!

Inga kommentarer: