onsdag, januari 28, 2015

Skelett och giftiga sälar


Känslan jag hade när jag åkte till simträningen igår var att jag stod och balanserade på en tunn linje där minsta vindpust kunde få mig att falla åt ena eller andra hållet. Ner bland skelett och giftiga sälar eller till tårta, paradis och solsken. Jag var utvilad och pigg i kroppen men orolig över att senaste gångernas bristande fart och energi skulle sitta i. Det kunde bli ett suveränt pass lika gärna som ett vidrigt och hemskt sådant.

Så här blev det:

Träningen den här gången var mycket bättre än senast. Och jobbigare. Gilla!

Det började högklassigt redan före passet med att Mårten hjälpte oss andra att kolhydratladda ordentligt med jättegoda dumlekakor som han hade bakat. Gilla!

Sen hade vi samling med genomgång av det stundande passet och om hur man uppför sig i en simbassäng när många ska få plats på samma bana. Gilla!

Därefter körde vi igång med uppvärmning, teknik och en huvudserie som bestod av 3x(200 meter + 4x25 meter). På 25:orna skulle vi maxa 10, 15, 20 och 25 meter (resten löst) och sedan gå direkt på nästa tvåhundring och använda den till att få ner pulsen. Gilla!

Simningen gick bra! Hurra! Blev påmind om att inte bli för kort när jag ökar farten, men bortsett från det kändes det som att det gick lättare att speeda upp för varje 25:a. Även tvåhundringarna kändes bra när jag fått ner pulsen så mycket att värsta känslan av att jag skulle kvävas lagt sig. Klockade första på 3:40, nästa inte alls och sista på 3:45. Gilla!

Även om det förstås finns gott om utrymme för förbättring, t ex med blicken, armarna och avståndet från kanten, så tycker jag att mina voltvändningar de senaste två passen har varit lite hyfsade faktiskt. Gilla!

Och behöver jag ens nämna att favoritfröken var på plats eller har du räknat ut det redan? Igår var det betydligt bättre drag, hela passet igenom. Fick bra pepp och massor av energi från kanten. Gilla!

Ogilla:
Jag valde min vanliga bana trots att det var vilovecka.
45 min är kort tid och passet tog slut för fort.
Fick bara 50 meter att varva ner på.
Jag har antagligen för mycket åsikter.
Jag ska inte simma idag.
Mitt behov av bekräftelse är... stort.
Vill shoppa och äta bullar. Och pizza och chips.

Inga kommentarer: