måndag, april 25, 2016

Dag 1 - yoga, simning och löpteknik


För några år sedan var min vän (och Stockholms bästa massösr) Sara på träningsresa i Monte Gordo och bloggade om morgonyoga på stranden. Det lät så fantastiskt att jag själv bestämde mig för att börja med yoga.

Och precis så började den här dagen - med yoga på stranden i Platja de Muro, under ledning av superduktiga Marika Török från Team Snabbare.

Jag yogar vanligtvis bara inomhus framför en dataskärm, så att ha en riktig människa som ledare, medyogis, höra havets brus i bakgrunden och få sand mellan tårna var... underbart! Så skön start på dagen!


Efter frukost och en kort men stärkande tupplur hoppade jag i bassängen för ett distanspass på 4200m. Åtta banor för mig själv, molnigt och lite kyligt i luften (jag fick ändå solmärken av baddräkten!!!), men en behaglig värme i poolen. Badvakten uppdaterade informationen om temperaturen tre gånger (!) under de dryga 90 minuter jag simmade, och den låg mellan 27.1 och 27.5 grader.

Huvudserien idag var tre varv av följande:

400m f2 med fenor, v40
300m f2 med paddlar och dolme, v30
200m f2 50 fritt, 50 rygg, v20
100m f2 med paddlar och fenor, v20

Fram till tvåhundringen gick det bra. Jag hade fint fokus och koncentrerade mig på olika delar av tekniken medan jag simmade.

När jag sedan växlade mellan ryggsim och frisim blev jag fruktansvärt illamående, och efter det klarade jag inte att hålla mina vilotider och jag simmade långsammare. De två sista varven körde jag därför dubbelrygg och bröstsim istället, vilket fick mig att må lite bättre.


Under eftermiddagen sprack molnen upp och jag hann med en knapp timme av effektivt solande vid poolen innan det var dags för en timmes löpteknik med Mattias.

Det var en väldigt givande timme, Mattias förklarade saker väldigt bra och var oerhört engagerad, vilket är något jag värdesätter. Kanske är jag lite extra positiv eftersom han uttryckte att jag borde ha potential för att kunna springa milen betydligt mycket snabbare än jag gör, baserat på hur jag sprang när jag fick "låtsas springa som man ska".

Dagen avslutades med infomöte, middag på stan och betalning av resa och boende till Isle of Scilly swimrun. Hoppas det blir ett magiskt jävla lopp eftersom resa och boende var dyrt som ett helvete.

Plan för imorgon:

07:00 Simning - teknik
13:00 Simning - långa tröskelintervaller
16:00 Den funktionella kroppen eller egen styrka/rörlighet

Inga kommentarer: