tisdag, april 05, 2016

Håglös hösäck och intervallnedkylning


Autentisk före- och efterbild från gårdagens simskola. Kände mig rätt tilltufsad när jag klev upp ur vattnet efter träningsgruppen.

Simmade riktigt dåligt. En bit in på första pyramidserien hade jag en svag förhoppning om att motståndet var på väg att släppa, men sen blev det bara värre istället.

Jag frös som en hund och stod och hängde som ett mobboffer på varje vila under passet. Att jag inte presterade var inte ett dugg märkligt. Jag borde kanske rätat på ryggen och tvingat fram ett leende istället för att se ut som en håglös hösäck.

Anledningen till att jag var så kall var att jag körde intervallnedkylning under de två lektionerna före träningsgruppen. Jag och Hasse gick igenom voltvändningar och starter med båda grupperna, och jag var i vattnet för att visa voltvändningarna. Klarar inte det så bra, blir så himla frusen. Men eleverna var superduktiga och gjorde framsteg på den korta tid vi hade, så någonting positivt kom i alla fall ut av det.

Kände mig rätt moloken efter träningen, och det höll i sig en bit in på morgonkvisten idag, men nu tror jag att jag har skakat av mig det värsta. Försöker tänka positivt, att jag trots allt hade en okej lägstanivå och att det fanns legitima skäl för min usla insats. Första passet efter en vilovecka går dessutom aldrig bra.

Idag ska jag försöka steppa upp. Blir sponsrad med 30 minuter ledigt av StockholmsBuss - när du behöver hyra buss och världens bästa pappa så att jag kan simma redan på eftermiddagen. Tack för det!

Inga kommentarer: