onsdag, april 20, 2016

En bild som tar tid att förändra


Jag vill typ ligga med mig själv när jag ser bilden ovan. Är det okej eller? Har svårt att fatta att det är jag som är så där sjukt snygg och smidig.

När jag tittar på Biggest Loser på TV4 så ser jag mig själv i deltagarna. Tjock, trött, otränad och med dålig självkänsla. Jag tvivlar på att någon kan förstå hur jag kan känna så, baserat på min nuvarande träningsmängd och fysiska status. Jag har aldrig varit så överviktig som tjockisarna i BL, men jag har varit ganska tung, rund och framför allt väldigt otränad.


Även om det var länge sedan jag var så inaktiv så är det den bilden jag har av mig själv, och jag måste ofta korrigera mitt tankemönster och tänka nutid. Nu är jag en person som kan springa jävligt långt och ganska snabbt. Jag är extremt uthållig. Jag kan simma, klättra, paddla, cykla, hoppa och skutta. Jag är smidig och jag är stark.

Jag längtar till dagen den insikten kommer naturligt och inte påtvingat. Undrar hur lång tid som behövs... jag har ju för helvete hållit på så här i tio år nu. Ändå lever det där gamla kvar.


Den här veckan är det vila och återhämtning som gäller, för att bygga upp energin inför kommande veckors träningsläger på Mallorca. Det betyder mycket yoga och minimalt med övrig träning fram till lördag, då jag och Lindad ska köra rogainingtävlingen Ulvjakten. Roganing betyder att vi ska springa och ta så många utspridda kontroller som möjligt på tre timmar. En form av orientering alltså. Sjukt kul. Därefter väntar solsken, löpning, simning och poolhäng på Mallis.

Längtar!

Inga kommentarer: