måndag, november 28, 2016

Motivationstips för simning


Jag har en till synes ändlös brunn med motivation för simning. Just nu öser och öser jag ur brunnen men den visar inga tecken på att sina.

Saker som motiverar mig är:

Simkompisar
Jag har mitt träningsgäng i måndagsgruppen på Medley som solid bas. Och även om jag inte längre tränar särskilt ofta med Maria och Theresia så ser jag dem som mina närmast sörjande i bassängen. Mest motiverande just nu är dock alla nya simpisar jag fått av att börja simma med Human Ambition. Såna som hetsar mig att trycka på lite mer och simma lite längre, lite snabbare, lite oftare.

Komplimanger
En snabb-grabb på morgonpasset i söndags var imponerad av min streamline och sa att jag var en halv kroppslängd före honom i frånskjutet och att det var grymt. Sånt gör att jag växer. Eller random dudes som hänvisar till mig som proffs. Eller när någon byter bana (eller ber mig byta, som Karin) för att jag är påstått (för) snabb. Heja!

Välanpassade träningspass
Pass som i söndags morse. Pass som de jag får av Hasse. Utmaningar som ger självförtroendet ett rejält lyft och får mig att vilja svinga mig runt lyktstolpar och sjunga för full hals efteråt. Som får mig att tänka att jag nog faktiskt, trots allt, är bäst i hela världen.

Tekniktips
Lika frustrerande det är att inte veta hur höftsnärten jag letar efter känns, lika inspirerande är det att ägna pass efter pass, meter efter meter, timme efter timme åt att leta efter den. Jag suger åt mig av alla tips jag får och gör vad jag kan för att förbättra min teknik. Vissa saker verkar aldrig förändras, andra går steg för steg åt rätt håll. Älskar att se mig själv simma och hitta saker jag kan korrigera.

Engagemang
När människor engagerar sig i min simning blir jag peppad. När jag får ett meddelande från Micke som säger att vi ska få ordning på min höft, när Hasse ger mig tider att simma på som han förutsätter att jag klarar eller när någon klappar mig på axeln i vattnet och säger att nu jävlar, nu gör vi det här. Sånt får mig att hoppa jämfota av iver.

Konsumtion
Jag har alltid plats för en baddräkt till. En för varje tillfälle, varje sinnesstämning och varje färgmatchning. Internet är livsfarligt och det enda som räddar mig från fördärvet är att jag har en stabil bakdel som inte kommer till sin rätt i baddräkter med minimala stjärtstycken.

Ja, detta om detta. Om inte ovanstående är tillräckligt så har jag skrivit en artikel i ämnet för Medley - Så tar du dig ur motivationssvackan - som du kan läsa. Står ungefär samma sak där.

Inga kommentarer: