torsdag, november 17, 2016

Simpass med fokus på fokus


Under de senaste veckorna med diskbråcket har jag i princip inte orkat simma mer än två gånger i veckan - på måndagar med Medleys träningsgrupp i Vasalund och lördagar med Human Ambition i Vårby. Om vi bortser från helgen med Camp of Darkness förstås.

Eftersom jag mår bättre nu är det dags att öka volymen igen, till fyra gånger i veckan. Två gånger på egen hand med pass från fröken Hasse samt tidigare nämnda träningsgrupper. Det känns bra. Jag längtar efter att simma mer!


Att ha ett förberett pass i handen är en förutsättning för att jag ens ska finna det lönt att gå till simhallen. Annars larvar jag mig bara, vilket är okej ibland men inte alltid. Gårdagens träning, med fokus på fokus, var väldigt givande och gick ut på att kontrollera vilken fart jag simmade i.

När Hasse introducerade det konceptet till min simning för ett par år sedan var jag väldigt frågande (på gränsen till ifrågasättande?) men nu förstår jag vilken enorm fördel det är. I våras hade jag stenkoll på vilket tempo jag höll, men nu är det rätt svajigt. Färskvara tydligen.

Med hjälp av klockan på väggen lyckades jag ändå hyfsat, och det höll hjärnan upptagen med svåra beräkningar större delen av passet. Kände mig nöjd och glad efteråt.

---
För att peppa lite extra har jag dessutom anmält mig till ett simpass med Simcoachen Anna Rosén Rösiö i december. Ser fram emot att upptäcka ännu en ny dialekt i simningen.

Inga kommentarer: