lördag, maj 03, 2014

Lidingö Halvultra


Idag har jag och Lindad sprungit Lidingö Halvultra. Jävlar vad bra det gick. Målet var att göra ett bättre lopp än förra året. Då var den effektiva löptiden 03:08:55, men jag vill minnas att jag stoppade klockan varje gång vi stannade och att vi kom i mål på runt 3:30.

I år gick vi i mål på 03:01:04 efter ett mycket bra lopp. Banan var 26700 kuperade meter och enligt gängse ultramanér gick vi i alla uppförsbackar. Linda hade min Garmin på sig, som var inställd på att varna om vi sprang snabbare än i 6:30 min/km i snitt under aktuell kilometer. Men eftersom vi gick uppför så kunde vi springa på ganska bra nerför utan att klockan varnade, om det inte var så att nedförsbacken kom precis vid en ny kilometer.

Vi höll en jämn och fin rytm, pratade och hade det trevligt, och trots att vi låg långt bak i startfältet i början så tog vi faktiskt ganska många medtävlande på slutet.

Jag hade en jättebra känsla redan från start. Lätta ben, bra inställning, bra tankar och bra energi som höll i sig hela loppet. Kände mig som en maskin (som Eva Marie brukar säga).  Mot slutet tyckte jag att vi kunde öka tempot lite (antog att Linda var med på det eftersom hon är snabbare än jag men jag frågade inte) och sista tre kilometerna gick i riktigt bra fart. Framför allt med tanke på att vi hade 23 kuperade kilometer i benen. Fortfarande gick vi i uppförsbackarna, men löpningen utför och på plan mark gick undan.

Jag vill faktiskt påstå att det här är ett av de absolut bästa lopp jag gjort. För mig var det perfekt disponerat (även om man kan ifrågasätta om det verkligen är bra disponerat om jag kunde köra sista kilometerna så snabbt) men jag älskar att ha krafter kvar och känna mig stark. För mig hade det inte känts lika bra om jag precis lyckats jogga mig i mål.

Det var lite surt att missa 3-timmarsgränsen men jag är inte allt för ledsen över det. Dagen gav ett riktigt bra formbesked för min del och det känns som att allt jag behöver göra nu är att förvalta det här fram till Stockholm Marathon. Är än så länge lite oklar över hur jag bäst gör det.

1 kommentar:

EM sa...

Härligt!!!! :D :D :D