tisdag, juli 07, 2015

En ödmjuk önskan till min födelsedag





Vi är framme i Silvaplana. Det är helt galet vackert och OMG vad häftigt det ska bli att köra Engadin Swimrun! Whiiii!!!

Men skit i det nu. Det är endast två dagar kvar till Sofias födelsedag! Glöm for fukk sake inte den mitt i allt.

För att vara en så oerhört viktig dag så känns det lite som att den kommer i skymundan av allt annat. Alla intryck. Torsdagen är bara en genomfart för att komma till lördag. Det är då det händer. Utmaningarnas utmaning!

Jag undrar hur jag blev så här. Och när? Ibland hör jag folk säga saker om mig, som först får mig att tro att de blandat ihop mig med någon annan. Men vid närmare eftertanke så förstår jag att de med all rätt kan se mig så. Som någon som är vältränad, fokuserad, ambitiös och målmedveten.

Min egen bild av mig själv är fullständigt ouppdaterad. Och ganska negativ. Långt ifrån beskrivningen ovan. Jag ser oftast mig själv som tjock, lat och otränad. Rätt vanlig, ingen äventyrare direkt. Tror sällan på mig själv. Känner mig alltid sämre än alla andra.

Jag tänker att det börjar bli dags att lägga den bilden av mig själv åt sidan. Uppgradera till senaste versionen. För detta behöver jag en manual, och nu kommer du in i bilden.

Snälla, hjälp mig att berätta för mig vem jag är. Hur du ser mig. Berätta vilka egenskaper som definierar mig, och varför jag på lördag står på startlinjen till det mest utmanande loppet jag någonsin valt att köra.

Och låt oss fokusera på det positiva, även om det förstås finns både bra och dåliga saker att säga. Hjälp mig fylla en ryggsäck med peppande ord att ta med under Engadin swimrun, där min mentala inställning kommer vara SÅ viktig. 

Jag vill ha med mig sånt som lyfter mig över bergen när uppförsbackarna aldrig vill ta slut. Som håller mig varm under simningarna när vi passerar kalla glaciärströmmar. Jag vill ha saker att tänka på som får mig att le när allt jag egentligen vill är att gråta av utmattning.

Det är vad jag önskar mig i blygsam födelsedagspresent. Ett ord eller många. Kommunicera dem hur du vill. Det vore det finaste jag kan få. Det, och en ponnie.

2 kommentarer:

Tvillingmorsan sa...

Som min största inspirations källa när det gäller löpningen (och självklart mycket annat) vill jag greppa micen och utbrista " You'r the meaning in my life, (en av mina meningar iallafall ��) You'r the inspiration, You bring feeling to My life, You're the inspiration! Hade det inte varit för dig hade jag inte hittat en av mina kärlekar i livet, löpningen! Du e grymmare än grymmast, snyggare än snyggast, tuffare än tuffast!
Goo Sof ❤️

Sofia sa...

Äsch va... :) Tack snuttis!! <3