torsdag, juli 02, 2015

Växlingsträning och styrketräning för simmare


Baserat på vad jag ägnar mig åt så ligger det nog nära till hands att kalla mig långdistansare. Men jag tror inte jag är det egentligen. Innerst inne. Jag gillar omväxling.

Min gode make brukar säga att jag har kort attention span. Jag kan gå in för saker väldigt glatt och engagerat men efter två minuter är det tråkigt och jag har tappat intresset. Speciellt när det kommer till monotona saker, som att måla staket, klippa häcken... eller kanske springa långt?

Igår swimruntränade jag, Lindad och Lim vid Rösjön. Ett minipass på knappt en halvtimme där vi sprang pyttekorta sträckor (vi snackar alltså typ 2 minuter) och simmade aningen längre än pyttekort. Totalt blev det åtta växlingar. Superkul! Älskar när det händer saker hela tiden!

Jag körde med flytkraft på smalbenen igår, istället för dolme, och jag måste ju säga att det är jävligt skönt att slippa fippla med dolmen, trots att den är skönare att simma med. Med den är det är som att ligga på en surfingbräda och paddla. Har fortfarande inte bestämt hur jag ska göra på loppet. Decisions, decisions...



Imorse sprang jag en sväng som uppvärmning, sen körde jag ett styrketräningspass för frisimmare som jag hittade på nätet. Det såg inte mycket ut för världen, bilderna ovan visar några exempel på övningarna, men jag blev riktigt trött i axlarna och hade svårt att styra armarna till att tvätta mitt hår efteråt. Perfekt uppladdning inför eftermiddagens förmodade dödsmassage hos Jonathan.

Inga kommentarer: