söndag, november 01, 2015

Exakt som det ska kännas



Exakt så här vill jag att de ska kännas sista dagen på en vilovecka.

Vaknade av mig själv halv sju och gick upp direkt. Städade ur skafferiet och la allt skit jag hittade i en låda med lock så jag slipper se det. Ringde banken och avslutade mitt blygsamma pensionssparande samt avbeställde onödiga fondavier. Åt frukost länge och skissade på min blivande tatuering. Kände mig full av energi!

Sen stack jag ut på långpass. Planen var ca 12 km i högst 6:30 min/km. Joggade iväg mot Rösjön tillsammans med Jonas som skulle ta en kortare runda. Efter bara en kilometer stod jag på näsan och skrapade knät. Tightsen höll, men jag förstod att det blivit sår eftersom brallorna klibbade och det gjorde ont. Tuffade förstås vidare ändå.

Löpningen kändes så jävla bra. ALLTSÅ SÅ JÄVLA BRA! Det var aldrig ens jobbigt. Det var bara skönt och flöt på. Efter förra vinterns alla pass som slutade med mig dubbelvikt och gråtande efter 5 km pga ryggont så behöver jag såna här pass så fruktansvärt mycket. Låg puls, kroppen med på noterna, huvudet också med, inget som gör ont, vädret perfekt. Alltså. Så jävla bra. Jag sa ju det.

Men jag behöver nya skor. Inov-8 x-talon 190 är inte en jättebra långpassko på asfalt/elljusspår. Och mina Asics GT2000 är för klumpiga. Det går inte heller. Just nu växlar jag mellan de två.

Idag hade jag även med mig två energigodisar för att prova. Svingoda. Magiska? Doping? Magen var i alla fall glad. Och energin var det inget fel på under rundan.

Mina planerade 12 km slutade på 14.5 km med ett snitt på 6:34 min/km. Jag tog en liten extrasväng på slutet eftersom det kändes som slöseri av en fin löprunda att avsluta tidigare. Och jag var sjukt hög på endorfiner efteråt, galet nöjd med mig själv.

Inga kommentarer: