torsdag, juni 05, 2014

Bra beslut och katastrofdålig simning


Jag arbetar alltid för en nollvision på mitt skrivbord. Det papperslösa kontoret. På sin höjd har jag en liten hög papper i ena hörnet som jag borde ta tag i. Bilden visar hur det har sett ut senaste veckan. På något magiskt vis har effekten av min stress hittills inte märkts på våra resor men mina stackars reseledarna har antagligen märkt av det. Men nu tror jag det börjar lugna sig.

Igår kväll tog jag också beslutet att inte skriva tentan i Nederländsk Litteraturhistoria idag. Ingen KTH-examen till sommaren alltså. Får istället ägna sommaren åt att försöka lära mig namn, verk, författarskap, levnadstid och annat ointressant om 20-30 nederländska och flamländska författare från medeltiden fram till idag, och skriva omtentan i augusti.

Simningen på kvällen gick katastrofdåligt. Jag har antagligen haft värre dagar men det här var definitivt en av mina sämsta föreställningar. Positivt var att vi bara var fyra personer och kunde köra varsin halv bana, vilket gjorde att jag inte alls kände mig lika stressad av övriga som förra veckan. Tyvärr hjälpte ju inte det.

Kroppen svarade inte alls och jag kände mig helt slut efter de inledande teknikövningarna. Sen väntade 8x50 meter med start 1:00 och det gick förstås inte. Klarade kanske första och möjligen andra sträckan, sen hade jag tömt ut allt jag hade. Resten var bara vidrigt så det vill jag inte ens tänka på. Dessutom sa fröken att jag tappat teknik och grepp i vattnet. Härliga tider.

Så även om det fanns något bra med gårdagens pass så var det inget jag tog med mig hem, bara känslan av att jag var fullständigt värdelös. Det förde å andra sidan med sig det psykbryt som har legat i luften ett tag nu och det var jätteskönt att bara släppa på allt. Efteråt kunde jag andras hela vägen från magen igen och inte bara från övre delen av bröstet.

Det här ska nog bli bra.

Inga kommentarer: