fredag, juni 20, 2014

Från Stocksund till Gällnö




Det blev en traditionsenligt stökig start på årets midsommarsegling. Allt är med andra ord som vanligt.

Först hade vi spänningen över huruvida båten skulle vara sjöduglig eller inte, enär pappan har haft fullt upp med träning inför Vätternrundan och därmed inte hunnit fokusera på så mycket annat.

Sedan blev resans yngsta anmälda däckssvabb, Hiawatha, sjuk. Avresan sköts upp en dag med förhoppning att han skulle krya (vilket han tyvärr inte gjorde). Dessutom var även pappan så sjuk att mitt framtida arv för ett kort ögonblick diskuterades. Mancold.

Imorse mastade vi i alla fall på, också enligt gängse praxis; precis när man tror sig vara klar så uppräcker man något som blivit fel med alla tusen tåtar och tampar. Och så får man göra om.

Vi kom iväg från Stocksund strax efter klockan ett och eftersom vi hade ett par timmar till närmsta lämpliga natthamn så intogs midsommmarlunchen under färd.

Efter noggrann kontroll av kommande vindar så la vi till på Gällnö och här ligger vi nu i en fin liten naturhamn. Solen gick just ner bakom träden, en regnbåge syntes i horisonten, paret på båten vid ön bredvid nakenbadade och allt är nu tyst och lugnt.

Det blev faktiskt en helt allright midsommarafton trots allt.

Inga kommentarer: