fredag, juni 13, 2014

Underhållande blogg om löpning


Sprang över en fantastiskt underhållande blogg idag på Runner's World. Lars Södergård.

Inlägget "Vad jag hatar på när jag hatar på löpning" är helt fantastiskt roligt och underbart bittert. Läs det!

Dessutom älskar jag näst sista punkten i det här inlägget:

"Om du är motionär och vill springa fortare. Skit i att fokusera på smådetaljer som barfotatofflor och konstiga kosttillskott. Lägg istället till ett pass i veckan och satsa på mer sömn. Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet."

Igår sprang jag och Reka i skogen, grönvita 5,7 km-spåret i Enebyberg. Efter varje marathon brukar jag se fram emot att bli en terränglöpare istället för att nöta asfalt, och varje år springer jag ett pass i skogen och inser hur jobbigt det är. Och så slutar jag.

Ska försöka fortsätta i år. Trots att det var jättejobbigt igår. Dessutom sprang vi vilse eftersom de som "återställt" skogen, efter att ha förstört den genom att gräva ned elledningar, inte har återställt spårmarkeringarna. Att springa vilse är mentalt jobbigt.

Provsprang mina Inov-8 212:or för första gången igår och blev en smula besviken. Kände inte alls att jag fick särskilt bra grepp på de våta klipphällarna i skogen. Ska bli roligt att jämföra med 190-modellen. Har högre förväntningar på dem.

Inga kommentarer: