måndag, september 08, 2014

I rest my case


Vila igår, vila idag. Vila resten av veckan. For The Greater Good, givetvis, men jag tycker inte om det. Visst förekommer det dagar när jag inte har lust att träna, men just nu är jag så oerhört motiverad på all form av fysisk aktivitet att det känns som ett rent plågeri att låta bli.

Den största anledningen till att jag tränar är förstås för att jag mår bra av det. Vaknar jag och har ont i kroppen så yogar jag. Känner jag mig arg, frustrerad eller ledsen så springer jag. Vill jag tömma huvudet på alla andra tankar så simmar jag. Träningen är ständigt närvarande. Det är sådant jag inser när jag bestämt mig för att inte träna trots att jag egentligen vill. Men jag vet också att det här kommer göra mig gott.

Mina vänner har dessutom lite lägligt börjat hetsa mig att anmäla mig till Mallorca 70.3, en halvironman (1.9k simning, 90k cykling, 21,1k löpning) som går i början av maj. Jag är sugen, det är jag. Kanske anmäler jag mig. Ser inga problem med vare sig simningen eller löpningen, men det där med att cykla upp för ett berg känns ju lite värre. Å andra sidan behöver jag inte ha någon brådska under själva loppet, och det kanske blir ett lagom sista "långpass" inför Stockholm Marathon som går tre veckor senare. Ingen stress, bara ett äventyr, som makarna Strömqvist så fint uttryckte det.

Inga kommentarer: