torsdag, september 04, 2014

Jag är jävligt redo!


Hurra för simskola! Igår var första tillfället på höstens crawlkurs i Mörbybadet och det var SÅ kul! Kändes som om jag fick huvudet doppat i kallt vatten och samtidigt blev en smula omruskad! Puh! Tur att jag hade uppstartspasset i måndags i kroppen!

Det var en hel del bekanta ansikten och ganska många nya, men vi blev uppdelade i två grupper och vi från "gamla" gänget fick köra några teknikövningar och serier med simfröken Hasse. Serien verkade inte särskilt tuff innan, 2x(3x50 m start 1:05), med 100 m aktiv vila i mitten, men det kändes att jag inte har simmat alls i hög fart under sommaren. Jävlar. Jobbigt. Hade glömt känslan.

Jag är inte så nöjd över tiderna jag fick på 50:orna eftersom jag simmade de sista tre långsammare (50, 50, 51,5 och 54,5, 53, 54,5) men en sak jag verkligen ska jobba med i träningen är att sluta ge mig själv skit varje gång det inte blir perfekt. Tålamod och acceptans! Jag gjorde mitt bästa men orkade inte riktigt hela vägen. Sånt händer. Nästa gång kanske det går bättre igen och med den inställningen kommer det bli mycket roligare.

Det kändes som om jag befann mig i en bubbla under hela passet och det var som att jag varken såg eller hörde vad som hände runt omkring mig i simhallen. Kanske var jag så fokuserad? Roligt hade jag i alla fall! Det är två grymma tjejer till på kursen, Maria och Linda, som båda simmar riktigt bra. Jag är lite långsammare, men inte mycket, och istället för att simma runt och känna mig som en sölkorv ska jag ägna de närmsta sju veckorna åt att jaga dem i bassängen.

Är så glad över att gå den här kursen ännu en gång, som ett komplement till min simträning på egen hand, och det är så kul att det är fler bekanta ansikten (och duktiga simmare) som också är med igen. Ser fram emot många bra onsdagskvällar den här hösten! Både Henke och Hasse är dessutom suveräna på kanten. Tjoho!

Inga kommentarer: