tisdag, september 02, 2014

PT-pass #6 i Mörbybadet


Nu är höstterminen igång! Igår körde jag första PT-passet med simfröken Hasse i Mörbybadet efter sommaren. De mål jag har med min simning det kommande året är följande:
  • Få en riktigt grym och energisnål teknik
  • Få en högre marschfart som jag kan hålla långa sträckor
  • Bli så stark att jag kan vara den som drar ett helt lopp (om jag måste)
Är väldigt glad och tacksam över att simfröken vill fortsätta köra med mig, och hjälpa mig att nå mina mål. Det ska bli otroligt roligt, och jag känner att jag verkligen vill göra mitt bästa för att få en fortsatt bra utveckling. Trots att jag inte kände så i våras så fick jag väldigt bra resultat av träningen då, och det är en morot i sig att veta att det händer saker även om det inte alltid verkar så.

Kändes lite nervöst att hoppa i bassängen igår, efter en sommar av öppet vattensimning med våtdräkt, dolme, paddlar, skor och alla andra miljarderz prylar jag släpat runt på, men det gick bra.

Tanken var en lugn uppstart, att känna av läget, köra några teknikövningar och kolla att jag inte sabbat något i min simning allt för mycket. Testade tempot lite smått och jag fick simma två hundringar där den första skulle vara lugn och den andra lite snabbare. Efter första hundringen skulle jag gissa hur snabbt den gått och jag gissade på 1:55, vilket bara var 1,5 sekunder fel - 1:53,5.

Andra hundringen tryckte jag på lite mer och gissade att jag slutade på 1:52, men tiden blev i själva verket 1:45. Det är nog någon slags bästa tid tror jag, kändes riktigt bra. Dessutom gick första och andra 50:orna på hyfsat jämnt tempo.

Avslutade passet med att slå rekord på 50 meter. I våras fick jag 36,4 s i 50-metersbassäng med våtdräkt, men inomhus i 25:an har jag haft 44 s som bäst på 50 meter. Igår fick jag 42,2 s, trots världshistoriens kanske sämsta vändning. Tappade fart redan innan och efter kullerbyttan (eller vad det nu var) fick jag starta från i princip stillastående. Så fast jag är besviken på tiden så var det under omständigheterna bra ändå. Och det känns skönt att veta att jag snart nitar det där rekordet igen.

Inga kommentarer: