söndag, september 28, 2014

Rekas helg


Nio timmar tillbringade jag och Rekis på agilitytävling vid Haninge BK i lördags. Under den tiden hann vi köra tre lopp på en totaltid av högst två minuter. Agility är ingenting för den som vill få ut så mycket som möjligt av sin tid.

Det positiva var att vi gjorde ett sjukt bra agilitylopp och vann klassen, fick vår tredje pinne och nu är uppflyttade till klass 2. Det negativa var att vi inte även knep den sista hoppinnen, trots ett helt fantastiskt bra och felfritt första hopplopp. Problemet var att det var det andra försöket som satt som en felfri schmeck. På första försöket missade vi slalomingången på andra hindret och jag valde att diska oss och göra en omstart. Då får man inga pinnar tyvärr. Andra hopploppet började skitfint men sen satt hon som en klibba i fel tunnelingång och då var det kört.

Idag var vi i Färentuna och gjorde (ett inofficiellt) vallanlagstest. Reka har träffat får lite kort ett par gånger tidigare, och hon var helt bananas utanför fårhagen. Knappt kontaktbar. När hon väl kom in till fåren lyssnade hon oväntat bra och hon blev godkänd på sitt anlagsprov med ett snitt på 4,33 poäng. Själv gav jag henne högsta betyg och tyckte att hon var suveränt duktig. Jag är helt ointresserad av fårvallning men Reka är en begåvning och det är synd om den går till spillo. Hoppas lite att Jontan ska vilja plocka upp det... Han och Rekis skulle bli ett fantastiskt team!

Inga kommentarer: