tisdag, september 23, 2014

Jag har en plan. Och så har jag simmat.


Jag nämnde ju tidigare att jag har suttit och skissat på hur jag ska få in all träning som jag vill ha in. Nu känner jag mig ganska nöjd. Jag kommer att träna intensivt i tre veckor och sedan ha en vilovecka. Fram till jul blir det fyra sådana perioder. Under viloveckan tränar jag väldigt lugnt och bara om jag känner för att träna. Efter fjärde och sista perioden vid nyår blir det en veckas helvila igen.

Just nu befinner jag mig i andra veckan av första "blocket" vilket är någon form av uppstartsperiod. Den här veckan är planerad enligt bilden ovan och skiljer sig en smula från hur jag räknar med att det kommer se ut längre fram, men det här är vad som gäller nu. Lugnt och fint, få in rutinerna.

Exakt hur jag ska lägga upp löpningen för att vara i så fin form att jag på lätta ben kan studsa 4,6 mil upp för ett berg nästa sommar vet jag inte ännu. Men jag antar att jag så småningom springer i backar. Och springer i skogen. Och springer intervaller. Och springer långpass. Och springer en kombination om alla nyss nämnda. Och styrketränar bål och ben.

I morse simmade jag, men det vet du redan om du har tittat på bilden ovan. Det gick bra och det var roligt. Det är roligt varje gång. Det gör att det blir ännu roligare. I dagens pass fick jag använda mina fenor ganska mycket, och det var helnajs! Mindre trevligt var det att plocka av dem igen, eftersom det plötsligt kändes som om jag simmade med fötterna släpandes i botten.

Efteråt kände jag mig fantastisk. Vet du den där leken där man står i en dörröppning och trycker armarna hårt mot karmarna en stund, innan man tar ett steg framåt och lyfter på dem? Och så känns det jätteroligt och lätt och man vill skratta? Så känns hela jag när jag har simmat.

Inga kommentarer: