måndag, september 29, 2014

Utvärdering av första veckan


Nu har jag kört min första träningsvecka enligt det program jag lagt upp och min spontana känsla är att det blev en aning för svulstigt. Om det beror på omställningen att gå från en mindre träningsmängd och oorganiserad träning till något väldigt styrt, strukturerat och mycket eller om det beror på att det faktiskt är för många träningspass för just mig vet jag inte ännu.

Trots att veckans träning bara bestod av lugna pass (ety det är uppstartsperiod) så kände jag mig väldigt trött på fredagen och helgens långa dagar utomhus gjorde att jag inte orkade köra något löppass igår. Det gjorde å andra sidan att jag känner mig mycket piggare idag, när det är planerad vila, så innan jag börjar plocka bort för många pass så ska jag se hur den här veckan fungerar.

Jag brukar ofta vilja spika hur saker och ting ska vara, så att jag sedan bara kan sätta kroppen på autopilot och rätta mig efter det, men jag har lovat mig själv att vara lyhörd den här gången och inte vara rädd för att ändra mitt upplägg om jag känner att jag behöver det. Det som ligger närmast till hands, om behov skulle uppstå, är att ta bort ett av löppassen, alternativ att bara köra om jag känner mig pigg. Eller så ersätter jag det med styrketräning. Men jag får se hur jag gör.

En glad nyhet är att jag och Lim nu är anmälda till Amfibiemannen den 24 juli 2015. Wäo!

Inga kommentarer: